Papageno Radio
Címlap Budapestre érkezik a legendás basszista

Budapestre érkezik a legendás basszista

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A világszerte népszerű, német születésű basszista, René Pape maga válogatta a június 10-i áriaestjének programját, amelynek keretében népszerű Verdi- és Wagner-művek mellett magyar kötődésű darabokra is számítani lehet.

Frenák Pál a Magyar Nemzeti Balett számára készített koreográfiája és az első fennmaradt magyar nyelvű opera bemutatója is szerepel a 200 éves magyar operajátszás és a magyar balettirodalom rövid keresztmetszetét nyújtó MagyarFeszt műsorán.

René Pape Wotan búcsúját énekli Wagner A walkür című zenedrámájából

A május 10-én kezdődő, egy hónapos eseménysorozat René Pape, a berlini Staatsoper, Bayreuth és a Metropolitan Opera ünnepelt basszistájának áriaestjével zárul, aki első alkalommal lép színpadra Magyarországon. A Magyar Állami Operaház Zenekarát az esten az ugyancsak nagyívű pályát befutó német karmester, Jonas Alber dirigálja.

René Pape egyik müncheni fellépése előtt köszöntette a magyar közönséget, mint mondja legalább harminc éve, hogy utoljára Budapesten járt. Akkor körbetúrázta a várost, de sosem gondolta volna, hogy egyszer fellép majd az Andrássy úti dalszínházban


Promóció

Stream és színház

X
X