Papageno Radio
Címlap Megjelent Simon Izabella és Várjon Dénes első közös lemeze

Megjelent Simon Izabella és Várjon Dénes első közös lemeze

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Hungaroton gondozásában május 19-én kerül a boltokba a világhírű zongoraművész házaspár, Simon Izabella és Várjon Dénes Nagy fúga című első közös lemeze.

A felvétel centrális kompozíciója Beethoven Nagy fúgája, amelyhez három másik remekmű, Mozart, Schubert és Schumann egy-egy darabja társul. A művészházaspár nem a kronológiai sorrendet követte: előadásuk sajátos dramaturgiai ívet rajzol fel, amelyben minden a Nagy fúgára mutat, de a figyelmes hallgató számára mindvégig nyitva hagyja a szabad asszociációk lehetőségét.

Hallgasson bele a felvételbe ide kattintva!

„Nem akarunk különbséget tenni kamarazene vagy szólójáték között. Zenélésről beszélhetünk, amelyen belül a kamarazene egy mélyről jövő zenei kommunikáció.


Hálásak vagyunk, hogy olyan korban voltunk a Zeneakadémia növendékei, amikor ezt Kurtágtól és Radostól lehetett tanulni, hiszen olyan szintű tanítást kaptunk, ami mindmáig az egész világon referencia” – vallja a házaspár, ami a most megjelent felvétel mottója is lehetne.

Várjon Dénes legutóbb május 7-én adott nagysikerű koncertet Beethoven, Bartók és Liszt egy-egy művéből New Yorkban, amelyről az amerikai kritika szuperlatívuszokban beszél, kiemelve Várjon magas fokú intelligenciával társított virtuozitását és legmesszebbmenő precizitását.

Schumann: Hat kánonikus etűd, Op. 56 (Debussy átirata két zongorára) 16:16

Schubert: a-moll Allegro tétel, Op. posth. 144 D.947 ‘Lebensstürme’ négy kézre 17:15

Mozart: g-moll fúga, K. 401 (375e) négy kézre 6:59

Beethoven: Nagy fúga, Op. 134 négy kézre 16:39

Katalógusszám: HCD 32797

(Via Hungaroton, Concertonet.com)

Promóció

Stream és színház

X
X