Papageno Radio
Blogok Bartók Plusz Bernstein és az ő vígoperája

Bernstein és az ő vígoperája

Az európai operajátszás több színfoltja is megelevenedik a Bartók Plusz Operafesztiválon. A Theater Pforzheim vendégjátékában június 19-én Leonard Bernstein 1956-ban, a Broadwayn bemutatott Candide című zenés színpadi alkotását láthatjuk.

Candide

Virtuóz kompozíció, amelyben a zeneszerző zsonglőrként, szabadon játszik a különböző zenei stílusok, a keringő, a tangó, az amerikai jazz és az olasz opera jellemző elemeivel. Különleges élmény ez a produkció attól a Leonard Bernsteintől, akit főként karmesterként, a New York-i Filharmonikusok vezetőjeként ismer a magyar közönség.

A Bartók Plusz Operafesztivál arra vállalkozott, hogy a West Side Story zeneszerzőjeként is népszerű mestert még jobban bemutassa a zenés színház műfaján keresztül. Ezért is hívta meg a német Pforzheim-i Színház társulatát, akik Bernstein a kritikusok által musical, operett, sőt vígoperaként is besorolt Candide című alkotását viszik színre. Ritka alkalom, hogy Magyarországon a teljes mű elhangzik, hiszen a koncertszínpadokon főként a nyitánnyal és Kunigunga „Glitter and Be Gay” kezdetű áriájával találkozhatunk.

Olvasson tovább ide kattintva!

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!