Papageno Radio
Blogok Bartók Plusz Indul a Bartók Plusz Operafesztivál

Indul a Bartók Plusz Operafesztivál

A közel két évtizedes múltra visszatekintő fesztivált idén június 16-25 között rendezik meg. Kövesse a fesztivál eseményeit tematikus blogunkban!

Az idei fesztivál fókuszában Kodály-művek, kórustalálkozók és ősbemutatók szerepelnek, ugyanakkor a szervezők az operaműfaj sokszínűségét szeretnék felvillantani. A kínálatban ezért opera, operamusical, ragtime opera, daljáték és musicaloperett is található.

Új magyar opera született

A nyitóhangversenyen Kodály Zoltán Budavári Te Deum és Psalmus Hungaricus című műve, valamint ősbemutatóként Fekete Gyula Csellóversenye hangzik el.

Fekete Gyula legújabb művével indul a Bartók Plusz Operafesztivál

Kodály Zoltán zenepedagógiája előtt tisztelegve rendezik meg fesztivál keretében a Kodály Kórustalálkozót és a Nemzetközi Europa Cantat Kórustalálkozót június 24-25-én.

Az ősbemutatók közt Gyöngyösi Levente A Mester és Margarita, Ittzés Tamás Lutherek, valamint Mátyássy Szabolcs Scaevola című műve szerepel.

Ragtime-opera készül Martin Luther King életéről

Hangversenyt ad az I Musici di Roma, a Russian Chamber Philharmonic és színpadra áll a berlini operaélet sztárja, Nora Friedrichs is. Rost Andrea Mátyássy Szabolcs operájában, a Scaevolában szerepel, amellyel a zeneszerző elnyerte „A jövő kulcsa 2016” elnevezésű miskolci operaíró versenyt.

“Felelős operajátszásra van szükség”

Az operajátszás európai útjait bemutató, Magyarországon máshol nem látható német, olasz és spanyol vendégelőadások mellett a világ legnagyobb gramofongyűjteménye is Miskolcra érkezik.

Bernstein és az ő vígoperája

A vendégjátékok sorát színesíti Szaegusza Sigeaki Ifjabb Butterfly című operája és Leonard Bernstein Candide című musical-operettje.

Ön hogy folytatná Puccini Pillangókisasszonyának történetét?

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!