Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Nicsak, ki reklámoz!

Nicsak, ki reklámoz!

A Forbes magazin tavalyi harmincas listáján sincsenek komolyzenei előadók a legjobban kereső zenészek közt, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének ők is szereplői a reklámpiacnak hordozóként: vannak márkák, amelyek erre a rajongói szegmensre is céloznak.

- hirdetés -

A Rolex régóta elkötelezett a komolyzene mellett, Plácido Domingo, Jonas Kaufmann, Renée Fleming, Bryn Terfel, Cecilia Bartoli, Rolando Villazón és a reklámban látható Lang Lang is adták már arcukat a luxusórához.

- hirdetés -

A zongoraművészt egy sportmárka is megtalálta. Arról, hogy a koncertjein mennyien jelentek meg ilyen cipőben, nem találtunk adatokat.

Maradjunk a sportnál, annak is a passzív formájánál, a tévénézésnél. A London Philharmonic Orchestra és Kate Winslet az ESPN amerikai sportcsatorna 2014-es wimbledoni közvetítéseit promózta. Stílusosan, angol eleganciával.

A multitalentum zenészek hiteles arcok. A zongorista-zeneszerző-karmester André Previn 1982-ben így próbált tévét eladni. Meggyőzte volna önöket?

És Lang Lang, aki szintén ért a tévékhez? Kérjük, kommentben jelentkezzenek azok, akik ezért vették meg a Sony tévéjét!

Vegyük komolyan magunkat, a reklámot, a zenét, továbbá a környezetvédelmet. A Volkswagennél úgy ítélték, Christian Thielemann és a Staatskapelle Dresden közönségénél sikeres lehet az eGolf. Sajnos, a reklámot nem tudjuk közvetlenül megmutatni, a szakszerűséget előtérbe helyező kreatívok munkáját a Vimeón tekinthetik meg.

Maradjunk az autóknál, de ezúttal nem fogunk hírességet mutatni, sőt egy elég kontraproduktív reklám következik. Annak ellenére, hogy értjük a szatírát és szeretjük is, ezt a reklámot nem gondoljuk viccesnek.

De vissza a celebekhez, különösen egyhez, mert úgy tűnik, a komolyzenei reklámuniverzumban van egy ragyogó csillag. És ez az érték megnehezíti az egyszeri ember életét, ha elvadult Lang Lang-rajongó: új bankot is kell keresnie.

Anna Nyetrebko orosz-osztrák kettős állampolgár, életének – lakhely szerinti – fő bázisa Bécs. Az Austrian Airlines arca volt, de a légitársaság 2014-ben megszakította vele az együttműködést. Ezt azzal indokolták, hogy a radikális politikai véleményeket nem támogatják, az énekesnő ugyanis ukrán szeparatistákkal pózolt néhány fotón.

Végül, de nem utolsósorban ismét Lang Lang, egy elég fapados videóban. A légitársaság egyébként nem az.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.