Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Bartók Plusz Ön hogy folytatná Puccini Pillangókisasszonyának történetét?

Ön hogy folytatná Puccini Pillangókisasszonyának történetét?

A Bartók Plusz Operafesztivál június 23-án arra vállalkozik, hogy a Torre del Lago-i Puccini Fesztivál vendégjátékában a japán Shigeaki Saegusa elképzelése alapján állítsa színpadra Puccini nagyszabású háromfelvonásosának folytatását.

- hirdetés -

Shigeaki Saegusa

- hirdetés -

Ifjabb Butterfly nem más, mint a Puccini-hősnő Pillangókisasszony, azaz Madame Butterfly Pinkerton hadnagytól született gyermeke. A fiút a hadnagy és amerikai felesége nevelik föl – tudjuk Puccini operájából. Hogy élete milyen fordulatokat vesz, mikor szintén katonaként Japánba vezénylik a II. világháború idején, hogyan lesz szerelmes egy japán lányba, miként változtatja meg életüket a Nagasakira hulló atombomba, hogyan ismeri meg valódi édesanyja történetét – ez már Shigeaki Saegusa japán zeneszerző operájából derül ki.

A hagyományos kabuki színház és a kortárs japán anime megzenésítésében egyaránt otthonosan mozgó zeneszerző 2004-ben írt művét Nyugaton először a Torre del Lago-i Puccini Fesztiválon mutatták be, ez volt a programban az egyetlen nem Puccini-opera.

Walesi VarázsPillangó

„Úgy látom, hogy egyre nagyobb a bizalom, egyre jobban elhiszi a közönség, hogy nemcsak a levegőbe beszélünk, hanem valóban a szélesebb körben fogyasztható komolyzenei, opera műveket tűzünk műsorra.  (…) Az opera (Ifjabb Butterfly – a szerk.) családi és történelmi dráma szerint bonyolódik. Érdekes alapszituáció, megrázó történet, és Puccini zenéjének drámai folytatása.”  – fogalmazott Kesselyák Gergely művészeti vezető.

Olvasson tovább ide kattintva!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.