Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap 3 nap, 4 város, 7 koncert

3 nap, 4 város, 7 koncert

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Utolsó hetéhez ér a Klassz a pARTon! fesztivál, de ez nem jelenti azt, hogy a szervezők pihennének. Augusztus első hétköznapjaira Budapestre, Balatonfüredre, Szigligetre és Keszthelyre várják az érdeklődőket.

- hirdetés -

Több visszatérő is van: a MOL Új Európa Alapítvány tehetségtámogató program nyertesei már játszottak az elmúlt hetekben a fesztiválon, és Kertesi Ingridet is láthatták az érdeklődők. A kiváló énekesnő ezúttal azonban nem tanítványaival, szokatlan strandkörülmények között lép fel, hanem a Budapest Saxophone Quartet muzsikusaival, akikkel 15 éve ápol különleges kapcsolatot: ekkor készítették első közös lemezüket – amelyet azóta több is követett. Műsorukban operaáriák mellett könnyed nyáresti dallamok is felcsendülnek majd.

Kertesi Ingrid

Kertesi Ingrid így fogalmazott a fesztivál lényegéről: „Számomra valóban klassz a parton! Értő, igényes közönség és kiváló művész kollégák, csodálatos környezet és meleg nyári szellő. Ilyen miliőben valóban öröm zenélni, vagy zenét hallgatni. A nyaraló, pihenő, lebarnult emberek fülébe zenét, szívébe boldogságot csempészni. Számomra ez a „Klassz a parton” igazi üzenete. Nekünk, művészeknek nagy kihívás mindig szabad téren zenélni, egészen más minden, mint a koncert teremben, vagy a színházban.

Sokkal lazább, oldottabb a hangulat és a természet halk neszei is beépülnek a műbe, mint egy vendég hangszer, együtt muzsikálnak együtt énekhanggal, zongorával, vonósokkal, fúvósokkal. A madárfütty duetté, a víz morajlása trióvá, a szellő nesze kvartetté teszi a szólista produkcióját.”

A fiatal Görög testvérpár ismét fellép, ám ez alkalommal nem csupán kamaráznak, hanem kiegészülnek tapasztalt partnerekkel is: Oláh Vilmos hegedűművész, Szűcs Máté brácsaművész és az Anima Musicae Kamarazenekar lesznek a balatonfüredi koncert további fellépői, akiket Medveczky Ádám vezényel.

Egy legendás előadóval és egy legendás együttessel is találkozhat a közönség. A Sebő70! születésnap kapcsán érkezik a Balaton fővárosába Sebő Ferenc, Barvich Iván, Perger László, Soós Réka és Tímár Sára, akik műsorukban magyar népzenét és énekelt verseket, Sebő Ferenc dalait és feldolgozásait játsszák.

Változások a Klassz a pARTon! Fesztivál programjában

augusztus 1.

20.00 – Szigliget, MANK Alkotóház

Görög Enikő, Görög Noémi zongoraművészek koncertje

19.30 – Balatonfüred, Kisfaludy Színpad

A MOL Új Európa Alapítvány tehetségtámogató program nyerteseinek koncertje: Kovács Gergely (zongora), Megyimórecz Ildikó (ének), Nemes Réka (fuvola), Wendler Enikő (fuvola)

20.30 – Balatonfüred, Kisfaludy Színpad

Születésnapra – a Sebő Együttes műsora

augusztus 2.

20.00 – Keszthely, Festetics-kastély

Görög Enikő és Görög Noémi zongoraművészek koncertje

20.30 – Balatonfüred, Kisfaludy Színpad

Kertesi Ingrid és a Budapest Saxophon Quartet koncertje

20.00 – Budapest, Pest Megyei Kormányhivatal Díszudvara (esőhelyszín: Pesti Vigadó)
Hildegarde Fesneau hegedűművész (Franciaország) és a Grazioso Kamarazenekar koncertje (vezényel: Hamar Zsolt)

augusztus 3.

20.00 – Balatonfüred, Kisfaludy Színpad

Oláh Vilmos hegedűművész, Szűcs Máté brácsaművész, Görög Enikő, Görög Noémi zongoraművészek és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje (vezényel: Medveczky Ádám)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X