Papageno Radio
Címlap A jubileumi Szigeten is fellép Várallyay Petra

A jubileumi Szigeten is fellép Várallyay Petra

Várallyay Petrát a fiatal generáció legígéretesebb zenészei között tartják számon. 2016-ban ő lett a Magyar Zeneszerzők Egyesülete által alapított Orszáczky-díj kitüntetettje, 2017-ben Junior Artisjus-díjat kapott. A legnagyobb hazai jazzművészek egyszerre tanárai a Zeneakadémián, alkotótársai a stúdióban és kamarapartnerei a koncerttermekben. Várallyay Petra augusztus 12-én varázsolja el együttesével a SZIGET – Papageno Klasszikus, Opera és Jazz Színpadát.

A fiatal tehetség Berta Zalán basszusgitárossal és Szikora Balázs dobossal együtt alapított triójában hegedül, zongorázik és énekel, szerző és előadó egy személyben. A progresszív fúziós jazz formáció 2014 októberében a CAFe Budapest kortárs művészeti fesztiválon debütált, 2015 januárjában meghívást kapott a Müpa Jazz Showcase-re, majd májusban a marosvásárhelyi Stud Jazz nemzetközi jazzversenyen elnyerte „A legjobb zenész” díjat.

A trió által létrehozott karakteres zenei világban a precízen megkomponált részek a szabad improvizációval váltakozva alkotnak harmonikus egységet. A három fiatal és tehetséges zenész elképesztő hangszeres tudása, lenyűgöző összjátéka és zeneszeretete a kortárs jazzre való rácsodálkozás élményével gazdagítja a közönség tagjait.

A jubileumi SZIGET-en első alkalommal találkozhatsz a Papageno Klasszikus, Opera és Jazz színpad programjaival. A részletekért kattints ide!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X