Papageno Radio
Címlap Beethoven, Schumann és a nyár

Beethoven, Schumann és a nyár

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A zongorairodalomban járatosaknak és a műfajjal még csak ismerkedőknek is maradandó élményt kínál a Művészetek Völgyében Hsin-Ni Liu zongoraművész koncertje.

Hsin-Ni Liu zongorakoncertje

július 22. 17.00 – Papageno Klasszik (Vigántpetend, katolikus templom)

A tajvani születésű, évek óta Magyarországon élő zongoraművésznő, Hsin-Ni Liu ötéves korában kezdett zongorázni. Felsőfokú zenei tanulmányait az Amerikai Egyesült Államokban végezte: előbb a clevelandi zeneakadémián, majd a New York-i Juilliard School of Music és a Mannes School of Music növendéként is diplomát szerzett. 2008-ban a budapesti Zeneakadémián Dráfi Kálmán vezetésével folytatta posztgraduális tanulmányait. Rangos zenekarok szólistájaként és önálló zongoraestekkel egyaránt fellépett számos európai és amerikai nagyvárosban és fesztiválon, köztük az Emilia Romagnai Fesztiválon és a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon, valamint Izraelben és Tajvanon. 2007-ben a Carnegie Hallban is hatalmas sikerrel debütált.

A zongoraművész számára a különleges körülmény, például egy fesztivál sem jelent problémát. A Sziget fesztiváli fellépése kapcsán egy éve így nyilatkozott: „Lehet, hogy furcsán hangzik, de én nem érzem, hogy a szokatlansága miatt nehézséget jelentene. Persze, egy ilyen fesztiválon más a közönség, jönnek-mennek, ha tetszik nekik, maradnak, végighallgatják, de előadóként a hangszerre, a darabra, magamra kell koncentrálnom. Nem elsősorban a közönségre kell figyelni, és ez nem függ attól, hogy koncertteremben vagy egy másféle helyszínen játszik az ember, hanem befelé, a saját világunkra, a zongorára, a műre.”

A koncerten elhangzik Schumann g-moll szonátája, valamint Beethoven két műve, a Holdfény-szonáta és az Appassionata.

Komoly zenei kaland a Völgyben: Papageno Klasszik!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X