Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Boldoczki Gábor trombitaművész Echo Klassik díjas

Boldoczki Gábor trombitaművész Echo Klassik díjas

Joyce DiDonato, Matthias Goerne, Kent Nagano, Fazil Say, Jonas Kaufmann mellett Boldoczki Gábor trombitaművész is elnyerte idén az Echo Klassik díjat.

A német zeneipari szövetség (BVMI) kulturális intézete, a Deutsche Phono Akademie 22 kategóriában 54 zenésznek, énekesnek, karmesternek, zenekarnak, zenei kiadónak ítélte oda idén díjait.

- hirdetés -

A hangszeres szólisták kategóriájában Boldoczki Gábort ítélték a legjobbnak a trombitaművészek közül az Oriental Trumpet Concertos című lemezéért. Az albumot a magyar trombitaművész a Sinfonia Cracoviával vette fel, a karmester Jurek Dybal volt. A CD-n elhangzanak Alexander Arutjunjan, Avram Hacsaturjan, Fazil Say és Krzysztof Penderecki művei.

- hirdetés -

Az év énekesnőjének ismét az amerikai Joyce DiDonatót választották a Háború és béke (Erato) című opera felvételéért, az év énekesének járó díjat Matthias Goerne német baritonnak ítélték oda Gustav Mahler 10 korai dalának felvételéért (Mahler, Berio: Sinfonia/10 Frühe Lieder). Az év karmestere a japán Kent Nagano lett a Göteborgi Szimfonikusok élén Richard Strauss Eine Alpensinfonie című lemezükért. Az év szimfonikus zenekarának a Bostoni Szimfonikus Zenekart választották Sosztakovics V., VIII. és IX. szimfóniájának lemezfelvételéért. A díjazottak között van még mások között Christian Tetzlaff német hegedűművész, Maurizio Pellini olasz zongoraművész és Johannes Moser német csellista. Jonas Kaufmann német tenor Dolce Vita című albuma nyerte el 2017 év bestseller albumának díját. Az idén 23. alkalommal odaítélt díj átadását október 29-én rendezik Hamburgban az Elbphilharmonie koncerttermében, az est házigazdája Thomas Gottschalk lesz.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.