Papageno Radio
Címlap Érzelmek sodrásában

Érzelmek sodrásában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Anima Musicae Kamarazenekar nyáresti koncertjén a Papageno Klasszik vigántpetendi színpadán négy zeneszerző művei csendülnek fel.

Érzelmek sodrásában – az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje

július 29. 17.00 – Papageno Klasszik (Vigántpetend, katolikus templom)

Az Anima Musicae Kamarazenekar, napjaink egyik legizgalmasabb hazai hangszeres formációja, 2010 februárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból, illetve korábban végzett növendékeiből. A Zene Lelkéről elnevezett együttes a Művészetek Völgyében a koncert címének megfelelően és ars poeticájukhoz híven, széles repertoárból választott művekkel lép színpadra.

A koncertnyitó Liszt-mű, az Angelus! Rómát idézi meg, amelyet Faurétól egy igazi méltóságteljes slágerdarab, az 1887-es Pavane követ. Az Anima Musicae nagy hangsúlyt fektet a kortárs zenére, több mű ősbemutatója fűződik a nevükhöz, és 2013-ban létrehozott zenei műhelyükkel az a céljuk, hogy növeljék a kortárs zene felé irányuló nyitottságot; ennek bizonyítékaként játsszák Zombola Péter Epitaphiumát. A hangversenyt Suk: Esz-dúr szerenádja zárja. Érdemes korábban érkezni: a koncert előtt, 15 órakor Szalai Éva zongoraművész és Tóth Endre zenetörténész Debussyvel hív zenés kalandozásra!

Így zajlik a Művészetek Völgye a Papagenóval

 

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X