Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Művészetek Völgye Kétszázezer Völgy-látogató nem tévedhet

Kétszázezer Völgy-látogató nem tévedhet

Hatvan százalékkal több jegyet adtak el a Művészetek Völgyére, mint tavaly, és összesen mintegy 200 ezren voltak a fesztiválon, amelynek vigántpetendi komolyzenei helyszínén a Papageno jóvoltából hallhattak zenetörténeti előadásokat és koncerteket az érdeklődők.

- hirdetés -

A 27. Művészetek Völgye tíz napig várta a látogatókat Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden; az első hétvégén közel 60 ezren, a további hét napon pedig 140 ezren fordultak meg a Művészetek Völgyében.

- hirdetés -

Devich Gergely – fotó: Művészetek Völgye

A Papageno Klasszik helyszínén, a vigántpetendi római katolikus templomban minden nap egy-egy jeles zeneszerző életét és műveit ismerhették meg a látogatók, ezt követően kamarakoncertekre, hangszeres és énekes szólisták hangversenyeire került sor.

A Völgykomolyzene és Virtuózok kapolcsi helyszínén 10 nap alatt több mint 30 koncert várta a látogatókat. Idén több új helyszínnel bővült a fesztivál palettája: Szirtes Edina Mókus kicsiny kertjében színészek, muzsikusok és mesélők adták egymásnak a kilincset, Kőbánya Udvarában mindenki megtalálta a neki tetsző muzsikát. Az idei fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszíne a Cirque du Tókert volt, amely az újcirkusz és a kortárstánc hazai társulatait vonultatta fel.  A fesztiválon a hazai könnyűzenei színtér legnépszerűbb zenekarai mellett külföldi zenekarok is felléptek. A Momentán Udvarban nagy sikerrel futott a naponta jelentkező Éjjel-nappal Momentán című improvizációs szappanopera. Harcsa Veronika saját udvarában a magyar jazz legjelesebb képviselőivel, a 10 nap alatt összesen 40 koncerttel várta a látogatókat, Hobo versestjeivel varázsolta el közönségét, Taliándörögdön pedig közel 70 színházi előadást láthattak a nézők. Idén először volt jelen a Magyar Nemzeti Filmarchívum a fesztiválon: az animációsarokban a gyerekek maguk rajzolhattak filmkockákat, amelyeket egy 90 éves géppel aztán mozgásba is hozhattak.

Így zajlik a Művészetek Völgye a Papagenóval

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!