Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Esterházy Piknikezzen Sharon Kammal!

Piknikezzen Sharon Kammal!

Az Esterházy-kastély következő piknikkoncertjén az izraeli klarinétművész, a hangszer egyik legismertebb szólistája nem csupán játszik a Haydn Filharmóniával, de vezényli is az együttest.

- hirdetés -

Sharon Kam a Juilliardon szerzett diplomát, ahol Charles Neidich növendéke volt. 16 évesen lépett először pódiumra nagyzenekarral, az Izraeli Filharmonikusokkal, Zubin Mehta vezényletével, a műsoron Mozart A-dúr klarinétversenye volt, az a mű, amely azóta is kíséri pályáján. Olyan együttesekkel játszott, mint a Chicagói és Londoni Szimfonikus Zenekar, a Berlini Filharmonikus Zenekar és a Gewandhaus Zenekar, rendszeres kamarapartnerei Lars Vogt, Christian Tetzlaff, Enrico Pace, Daniel Müller-Schott, Leif Ove Andsnes, Carolin Widmann és a Jerusalem Quartet. Visszatérő vendége a világ nagy koncerttermeinek, a Schleswig-Holstein-i, Heimbachi, Rheingaui, Risøri, Corki és Delfti Fesztiválnak, a Verbier Fesztiválnak, a Schubertiadénak. Több darab ősbemutatójában közreműködött. Az ECHO Klassik díjat kétszer, a Német Lemezkritikusok Díját egy alkalommal nyerte el.

- hirdetés -

„Egyszerűen elképesztő, a kreatív árnyalatok és tonális titkok micsoda arzenáljával rendelkezik Sharon Kam” – írta a Neue Zürcher Zeitung Mozart csodás klarinétversenyének interpretációjáról, amely az augusztus 19-i és 20-i piknikkoncert programján szerepel. De az izraeli művésznő George Gershwin halhatatlan számainál is – Summertime, It ain’t necessarily so, Walking the dog, I got rhythm – bizonyítja majd kivételes tehetségét. A koncerten elhangzik Weiner Leó, a „magyar Mendelssohn” legjobb értelemben vett szórakoztató zenéje, a Divertimento, és Haydn pittoreszk szimfóniája, a „Le Matin”, amely a napszakokról szóló szimfonikus trilógia nyitánya.

Részletes információ és jegyvásárlás ide kattintva

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.