Papageno Radio
Blogok SZIGET „Repülő kezekkel” megáldott jazz-zongorista érkezik a SZIGET – Papageno Színpadára

„Repülő kezekkel” megáldott jazz-zongorista érkezik a SZIGET – Papageno Színpadára

A kubai, havannai származású Jorge Luis Pacheco augusztus 12-én este veszi birtokba a SZIGET – Papageno Klasszikus, Opera és Jazz Színpadát. Érzelmes, extravagáns, izgalmas előadó a színpadon, aki folyamatosan fenn tudja tartani a közönség érdeklődését szívből jövő, szívhez szóló játékával és felvillanyozó energiájával.

Virtuóz zongorista, zeneszerző, hangszerelő, dobos és énekes, akiről Monty Alexander jamaikai jazz zongorista mondta egyszer, hogy „Pacheco a műfajjal dacoló”, lévén rengeteg kubai jazzt, eredeti kubai zenét, eredeti dokumentumfilm zenét, sőt még egy saját maga által komponált zongoraszimfóniát – az Andinót (Andok)– is a dél-amerikai zenei hatásoktól átitatva játszik.

A tüzes, „repülő kezekkel” megáldott zongorista a világ minden kiemelkedő jazzklubjában fellépett már, köztük a Dizzy’s Jazz Klubban, a Lincoln Centerben, valamint rengeteg színházban és olyan fesztiválon szerepelt, mint a New York-i Kék Hangjegy Jazz Fesztivál. Kvartettjével játszott a washingtoni Kennedy Centerben is, szólóban pedig a híres Apollo Színházba hívták meg előadni arra a díjátadóra, amin Herbie Hancocknak adtak át életműdíjat 2016-ban.

Jorge Luis Pacheco

Dolgozott már együtt például Wynton Marsalis amerikai trombitás-zeneszerzővel és Jazz at Lincoln Center Orchestrával, de a Grammy-díjas Arturo O’ Farrill-lel, az Afro-Latin Jazz Zenekar vezetőjével.

Madaras Gergely vezeti a SZIGET – Papageno Klasszikus, Opera és Jazz Színpadának rezidens zenekarát

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!