Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Temesvári jazz a SZIGET - Papageno Klasszikus, Opera és Jazz Színpadán

Temesvári jazz a SZIGET – Papageno Klasszikus, Opera és Jazz Színpadán

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A temesvári JazzyBIT energikus jazz-rock zenét játszik, blues, latin és funk elemekkel fűszerezve. A bukaresti Muzza Alapítvány „A 2013. év legjobb fiatal zenekara” díjának elnyerése után a JazzyBIT több mint száz koncerten játszott már otthon és külföldön egyaránt, így Magyarországon a Budapest Jazz Clubban és az A38-as Hajón, de Ausztriában és Olaszországban is, ahol a Tuscia in Jazz Fesztiválon az European Jazz Award verseny döntőjébe került. Legközelebb a SZIGET – Papageno Klasszikus, Opera és Jazz Színpadon hallhatjuk őket augusztus 11-én.

- hirdetés -

2014 elején jelent meg az együttes első önálló albuma, a Touch the Sky, amely a Muzici și Faze román zenei toplista kilencedik helyére került. 2016-ban jelent meg második albumuk, a Horizon, amelynek felvételei a jól ismert magyarországi SuperSize Recording stúdióban készültek, és amelyet a romániai EM Records lemezkiadó adott ki.

Második lemezbemutató körútján a JazzyBIT fellépett az európai ismertségű bukaresti Control klubban, a Gărâna Jazz Fesztiválon (az utóbbi négy évben immár harmadik alkalommal), valamint az óriási tömeget megmozgató kolozsvári Untold fesztivál színpadán.

A JazzyBIT elnyerte a 2016-os „Év együttese” trófeát a Temesvári Jazz Awardon.

A trió tagjai: Teodor Pop zongorista, Mihai Moldoveanu basszusgitáros és Szabó Csongor-Zsolt dobos.

Teodor Pop már igen korán, négyéves korában megszerette a zongorát, és tizennégy éves koráig klasszikus zenét tanult, majd ezt követően a nagyváradi Francisc Hubic Művészeti Iskola jazz szakára nyert felvételt. 2001-ben a jeles záróvizsga eredményeként jazz szakos zenei bizonyítványt szerzett. Egy évvel később Temesvárra költözött, és több zenei projektben jazz és blues zenét játszott. 2004-ben Kolozsváron, a Iulius Merca emlékversenyen a legjobb zongorista díját nyerte el.

JazzyBit

Mihai Moldoveanu gimnáziumi évei alatt kezdett el basszusgitározni autodidakta módon. Rockos háttérrel és menet közben szerzett jazzismeretekkel rendlkezik, többfajta zenei stílus és művészi kifejezés érdekli, ennek megfelelően számos zenei projektben vett részt.

Szabó Csongor-Zsolt a kolozsvári Sigismund Toduță Zenei Gimnáziumban végzett, jelenleg pedig a Temesvári Nyugati Egyetem Zeneművészeti Kara Ütős hangszerek szakának mesterképzésén tanul. Számos hazai zenei olimpián és nemzetközi ütőhangszeres versenyen szerepelt és ért el sikereket.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X