Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Új rezidens zenekart kap a SZIGET - Papageno Klasszikus, Opera és Jazz...

Új rezidens zenekart kap a SZIGET – Papageno Klasszikus, Opera és Jazz Színpada

25 éves a Sziget és 15 éve van önálló klasszikus zenei színpad, amit az idei évtől már Papageno Klasszikus, Opera és Jazz Színpadként találsz meg augusztus 11-15. között. Bár nem titok, hogy az idén a kórusoké lesz a főszerep, az idén is lesz rezidens szimfonikus zenekarunk, méghozzá egy nemzetközi együttes, az International Young Soloists’ Orchestra. Ők játszanak majd az operaprodukciókban is Dénes Istvánnal a karmesteri dobogón, de az első és az utolsó napon önállóan koncertet is adnak Madaras Gergely vezetésével.

A jubileumi SZIGET-en debütál a Papageno Klasszikus, Opera és Jazz Színpad

- hirdetés -

- hirdetés -

Az International Young Soloists (IYS) egy klasszikus zenei platform, amelynek tagjai kiemelkedően tehetséges ifjú zenészek Európa rangos művészeti egyetemeiről. Az együttes különlegessége, hogy tagjainak lehetőséget nyújt szólistaként és zenekari művészként egyaránt fellépni számos neves helyszínen világhírű karmesterek vezényletével, valamint koncerteket szervez fiatal művészeinek kamara-, kortárs-kamara, historikus barokk és jazz formációkban is.

Iternational Youth Soloists

Az IYS központjai Budapest, Bozsok, London és Berlin. Céljaik között szerepel, hogy 2018-tól az Európai Kulturális Fővárosokkal együttműködve projekteket hozzanak létre, és a jövőben Európa egyik legkiválóbb zenekarává váljanak.

“Ennek a kurzusnak nagy jövője van”

Több hazai nyári fellépés után és külföldi koncert előtt a Sziget Fesztiválon Madaras Gergely karmesterrel mutatkoznak be – önálló produkciókkal, valamint némafilmek kísérőjeként.

Sir Jeffrey Tate emlékére ad koncertet Madaras Gergely

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X