Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog  „Csak énekeljen! Az a legfontosabb!”

 „Csak énekeljen! Az a legfontosabb!”

Minden, amit a kórusokról és a magyar kóruséletről tudni kell. Kövesd az 5. szólam kétheti rendszerességgel jelentkező adásait a papageno.fm online rádióműsorán!

Augusztus 16-án, szerdán este 19 órától Molnár Mónika lesz Bognár László vendége és beszélgetőpartnere. Az online rádióadás ide kattintva érhető el.

- hirdetés -

A mai adásban – tekintettel a nyári szünetre is – egy korábbi, nekem nagyon kedves és egyben nagyon fontos üzenetű beszélgetést idézek vissza, amit azonban a Papageno Rádió hallgatói még nem hallhattak – így Bognár László.

- hirdetés -

Február végén, napokkal az Oscar-gála előtt kerestem fel a budapesti Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskolát, ahol Molnár Mónika karnaggyal a Mindenki című, akkor még „csak” Oscar-jelölt rövidfilm jelentéseiről, és ennek kapcsán a kóruséneklésről, meg sok minden másról beszélgettünk.

Ami azóta történt, szokták mondani: történelem.

A film Oscart nyert, a kórus pedig egyszerre felkapott lett – legutóbb épp a Papageno Klasszikus, Opera és Jazz Színpadon hallhatta őket a közönség a Sziget Fesztiválon. Ennek fényében is érdekes, érdemes visszaidézni februári beszélgetésünket.

Oscar-díjas kórus a Szigeten

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.