Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Így látta a VoiSingers a Sziget – Papageno Színpadát

Így látta a VoiSingers a Sziget – Papageno Színpadát

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A VoiSingers 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy bemutassák a kórusmuzsikában rejlő lehetőségeket. Nem titkolt szándékuk, hogy valami mást mutassanak, valami újat, ami könnyed, lendületes, élvezetes, de igényes és mindig a klasszikus gyökerekhez nyúlik vissza. Hogy időről időre el is érik a céljukat, arról legutóbb a Sziget Fesztiválon bizonyosodhattunk meg.

A mai klasszikus kóruséneklés egy igencsak szűk társadalmi réteg igényeit fedi. Az elmúlt húsz esztendőben a média által kínált zenei paletta soha nem látott mértékben felhígult, és a benne fellelhető emberi értéket képviselő zenék száma ijesztően megcsappant. A Voisingers egy újszerű megközelítése az egyes dalokból született átiratoknak, egy új közösség, egy döntés, mely felméri és megvalósítja – a fiatalok zenei igényeit minden eddiginél jobban figyelembe véve – a méltán világhírű magyar kórusmuzsika továbbfejlődésének lehetőségeit.

A csapatot 48 énekes alkotja a hivatásos zenésztől kezdve a tanáron át, egészen az informatikusig, a 17 évestől a 47 évesig. A kórustársakból azóta barátok lettek, akik a próbákon kívül is szívesen töltik együtt az idejüket és szeretnek szórakozni, együtt utazni, de mindenek előtt együtt énekelni.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X