Papageno Radio
Blogok SZIGET Ingujj és edzőcipő

Ingujj és edzőcipő

17 és 45 év közötti fiatalok kóruszenei találkozása nyitja a SZIGET Papageno Klasszikus, Opera és Jazz Színpadának harmadik napját, hogy Darvas Ferenc filmzenei világán keresztül eljuthassunk a Fugato Orchestra és a The Coquette Jazz Band fergeteges hangulatot biztosító koncertjéig.

Darvas Ferenc zeneszerző, zongorista a legtöbbet foglalkoztatott színházi zeneszerző, alkalmi együtteseivel közreműködő is. Színházi munkáinak száma meghaladja a százötvenet.

Ez történik, ha a barokk kiműveltsége találkozik a jazz lazaságával

Számos filmhez, tévé és rádiójátékhoz komponált zenét. Hobbija több, mint meglepő. Négyjegyű számok azonnali összeszorzásával ejti ámulatba a társaságába kerülőket, de eredeti produkcióival időnként fejszámolóművészként is fellép. 11 éves kora óta pingpongozik, emellett a művészvilág, a belváros jellegzetes alakja. Öltözete évszaktól és alkalomtól függetlenül: ingujj, edzőcipő.

Gyermekei, Darvas Kristóf és Darvas Benedek, édesapjukhoz hasonlóan zenei pályára léptek, mindketten kötődnek a színházi miliőhöz is.  Fényes Szabolcs- és Erkel Ferenc-díjas Darvas Ferenc zongorarögtönzéseivel a némafilmek világát elevenítette meg több múltat idéző mozielőadáson.

Jazz gyorstalpaló a SZIGET – Papageno, Klasszikus, Opera és Jazz Színpadán

Így lesz ez ezúttal is: augusztus 13-án A tolonc, másnap pedig Az aranyember című filmeket kíséri, augusztus 15-én pedig Darvas Kristóf zongorakíséretében láthatjuk Az utolsó éjszaka című némafilmet.

A filmeket a Magyar Nemzeti Filmalap– Magyar Nemzeti Filmarchívum Igazgatóság jóvoltából vetítjük.

A VoiSingers egy csapat, amely a kóruszene új zenei stílusát képviseli, célja a közösségi éneklés népszerűsítése, különösen a fiatalok körében. Repertoárjuk popzenei klasszikusokból, filmzenékből, valamint magyaros folkzenékből áll.

Mottójuk: „A zene olyan öröm és érzelem, amely a dalok előadásával válik megoszthatóvá, átadhatóvá a mindenkori hallgatósággal.” „Bölcsőnk a múlt. Felelősségünk a jelen, a közös zenénkbe öntött hitvallásunk. Híd, mely a jelenből kiindulva összeköti és mutatja a jövőbe vezető zenei fejlődés egyik lehetséges útját, annyit jelent: VoiSingers.”

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!