Papageno Radio
Címlap Jazz gyorstalpaló a SZIGET - Papageno, Klasszikus, Opera és Jazz Színpadán

Jazz gyorstalpaló a SZIGET – Papageno, Klasszikus, Opera és Jazz Színpadán

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A The Coquette Jazz Band 2016 márciusában alapult Papp Mátyás és Bartha Mátyás közös vezetésével. A tagok grazi, illetve bécsi fiatal zenészek. A csapat mind a hét tagja elszántan törekszik arra, hogy újraélesszék, megismertessék, megszerettessék a közönséggel a jazz „aranykorszakának” hangzásvilágát. Nem is kínálkozhat erre megfelelőbb helyszín, mint augusztus 13-án a SZIGET – Papageno Klasszikus, Opera és Jazz Színpada.

Repertoárra vették az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek „swing” zenéjét, ami a kor talán legszínesebb könnyűzenei műfaja volt. A ’20-as évek gramofonos hangzása, a ’30-as évek swing tánc lüktetése és a ’40-es évek swing, dixieland „revival” hangzása lett a zenekar fő profilja. Az együttes tagjai már többször dolgoztak együtt különböző formációkban is.

A Bartha Mátyás Trió már vendégül látta a zenekar további tagjait, továbbá más alkalmi felállásban is dolgoztak együtt.

A The Coquette Jazz Band az első olyan zenekar, ahol ezek a zenészek egy zenekarként lépnek színpadra.

A The Coquette Jazz Band előszeretettel játssza a jazz „aranykorát” megidéző, eredeti hangszereléseket. Repertoárjukon szerepelnek többek között Bix Beiderbecke, John Kirby, Fats Waller valamint Duke Ellington híres hangszerelései. A zenekar büszkélkedhet több zeneszerző, hangszerelő képességekkel megáldott zenésszel is, ezért saját, stílusos hangszerelések is megtalálhatók a repertoáron.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X