Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Első díjat nyert az Aurin Leánykar Paraliában

Első díjat nyert az Aurin Leánykar Paraliában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A kecskeméti Aurin Leánykar 48 énekese szeptember 19-24. között vesz részt Görögországban a VI. Zene és Tenger Nemzetközi Kórusverseny és Fesztiválon. A fesztivál versenyprogramjában a leánykar maximális pontszámmal érdemelte ki kategóriájának első díjat – tudtuk meg Durányik László karnagytól.

- hirdetés -

A leánykar a versenyen magyar népdalt, Gallus, Mendelssohn, Kodály, Kocsár és Orbán műveit énekelte, a fesztiválprogramban pedig a reneszánsztól a XXI. századig, az egyházi művektől a népdalokon át a könnyűzenei feldolgozásokig mutatják be repertoárjuk legjavát a hátralévő napokban.

Az Aurin Leánykar 1998-ban alakult a Kodály Iskola MIRACULUM Gyermekkórusának 15 év feletti lányaiból. A kórus alapítója és vezetője: Durányik László. Eleddig 28 nemzetközi kórusversenyen 20 első, 6 második és 4 harmadik díjat nyertek, valamint 3 CD-t készítettek. 2006-ban olimpiai bajnokok lettek a Kínában megrendezett kórusolimpián. Koncerteztek többek között: Angliában, Norvégiában, Dániában, Belgiumban, Németországban, Szlovákiában, Olaszországban, Franciaországban, Svájcban, Erdélyben, Spanyolországban, Romániában, Walesben, Skóciában, Kínában, Csehországban és Lengyelországban. 2009-ben az Aurin Leánykar Bács-Kiskun Megyei Prima-díjat kapott

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X