Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Megújulás a Tavasz Nőikarnál

Megújulás a Tavasz Nőikarnál

Minden, amit a kórusokról és a magyar kóruséletről tudni kell. Kövesd az 5. szólam kétheti rendszerességgel jelentkező legújabb adását szeptember 27-én 19 órakor a papageno.fm online rádióműsorán! Bognár László vendége ezúttal Tóth András karnagy és Bozsóki Gabi valamit a Tavasz Nőikar.

A rádióadás ide kattintva érhető el!

- hirdetés -

Joggal érhet minket az a vád – így Bognár László, hogy podcastunkban szinte kivétel nélkül feltörekvő, fiatal együtteseket mutatunk be, és elhanyagoljuk a nagy múltú együttesek szerepeltetését. Az 1961-ben alakult Tavasz Nőikar tavaly ünnepelte fennállása 55. évfordulóját. És amíg más amatőr kórusok ebben a korban – nagy-nagy tisztelet a kivételeknek – már alig-alig működnek, a budapesti kórus tagjai nemrég a megújulás mellett döntöttek.

- hirdetés -

Az új koncepció szerint koncertjeiket a plakátok megtartásával, de főleg a Facebook-on reklámozzák, Youtube-klipeket készítettek, jubileumi koncertjüket pedig élőben közvetítették az interneten.

A Nagydíjat is elhozta az Aurin Leánykar Görögországból

A kórus múltjáról, jelenéről és a jövő terveiről Tóth András karnagy és Bozsóki Gabi, a kórus tagja – az újratervezés motorja – mesélt nekünk a podcast egy korábbi epizódjában, amit most a rádióhallgatóknak is bemutatunk.

Máshogy éneklünk-e egyénileg, mint csoportosan?

Kiderül, hogyan gondoskodnak a tagok (után)pótlásáról, milyen buktatókkal szembesültek a klipforgatások során, és mit ajánlanak a régóta működő együttesek számára, hogy frissen tartsák magukat.

Előző cikkA sivatag hangja
Következő cikkKomolyan vett játék

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.