Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap A virtuózzal emlékeznek Cziffra Györgyre

A virtuózzal emlékeznek Cziffra Györgyre

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A virtuóz című, Cziffra György életét feldolgozó dokumentumfilm vetítésével kezdődik a Cziffra Fesztivál 2017/2018-as programsorozata november 5-én a MOM Kulturális Központban Budapesten.

Balázs János 2016 februárjában hívta életre a Nemzeti Kulturális Alap és a MOM Kulturális Központ támogatásával a Cziffra György Fesztivált, amely 2018-ban harmadik alkalommal várja a közönséget. A fesztivál alapküldetése, hogy Cziffra György életművét, zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze és ápolja, valamint folytassa azt a fiatal művészeket felkaroló munkát, amely a világhírű magyar zongoraművész életében oly nagy hangsúlyt kapott.

Cziffra György 1921. november 5-én született. Az évfordulón megvalósuló emlékesten közreműködik Balázs János Liszt-díjas zongoraművész, a fesztivál művészeti vezetője. A születésnap alkalmából a 13. kerületi József Attila Művelődési Központ és a Nagytétényi Cziffra György Kulturális Központ is emlékkoncertet rendez.

- hirdetés -

Novembertől lehet jelentkezni a középiskolásoknak szóló, Cziffra-kód című vetélkedőre, amely online technikákat is segítségül hívva vonja be a fiatalokat a zenetörténet egyes szakaszaiba, Cziffra György életművébe a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének szakmai vezetésével. Az adventi időszakban a MOM Park Bevásárlóközpontban bárki kipróbálhatja a CZF Street Pianót, amelyen több koncertet adnak a fesztivál Országos Zongoraversenyének díjazottjai, résztvevői és Ifjú Tehetség-díjasai.

A programoknak 2018-ban a MOM Kulturális Központ mellett a Zeneakadémia Nagyterme és új helyszínként a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterme ad otthont. A fesztivál vendége lesz mások mellett Miklósa Erika operaénekes, Arcadi Volodos, Pierre-Laurent Aimard és Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, a Cziffra Fesztivál Kamarazenekara, Presser Gábor előadóművész, a Hot Jazz Band és Sárközi Lajos a zenekarával.

Idézze fel a 2017-es Cziffra Fesztivál eseményeit tematikus blogunk segítségével!

A klasszikus zenei koncertek mellett improvizatív és jazzestek is helyet kapnak, a rendezvénysorozat kiemelt megjelenést biztosít a fiatal művészeknek és figyelmet fordít a gyerekek klasszikus zenei műveltségének fejlesztésére is. A társművészetek bevonásával több kiállítás is látható lesz, februárban pedig ismét megrendezik a fesztivál mesterkurzusát a X. kerületi önkormányzat támogatásával Kőbányán.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X