Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Bemutatkozik a KVV Kamarakórus

Bemutatkozik a KVV Kamarakórus

Minden, amit a kórusokról és a magyar kóruséletről tudni kell. Kövesd az 5. szólam kétheti rendszerességgel jelentkező legújabb adását október 11-én 19 órakor a papageno.fm online rádióműsorán! Bognár László vendégei ezúttal Magyaróvári Viktor alias Kayamar és Schwertner Nikolett lesznek.

A rádióadás ide kattintva érhető el!

- hirdetés -

 Az ember a saját hangjával különleges atmoszférát teremt, ezt pedig meg kell mutatni az embereknek. Ezt vallják a Kayamar Vorti Virgo (KVV) Kamarakórus tagjai. Ennek érdekében pedig az érdeklődő a nyilvános koncertek mellett Facebook-on, Youtube-on, sőt: még Instagramon is találkozhat velük.

Három magyar kórusmű is kiérdemelte az Európai Kóruszeneszerzői Díjat

- hirdetés -

A KVVK 2009-ben, egy zeneakadémiai gyakorlat kedvéért alakult. A projektkórusból azóta állandó énekkar lett, amely az alapító, Kayamar különleges zenei világát fejezi ki, tükrözi vissza előadásaival. Visszatérő fellépői a nyári Kórusok Éjszakájának és a téli Diótörő fesztiválnak, nemrég pedig már ők adták tovább a Vox Mirabilis Vándordíjat, amit tavaly megnyertek a Székesfehérvári Kamarakórus Fesztiválon.

Az 5. Szólam 10. adásában Magyaróvári Viktor alias Kayamar, a kórus alapító-karnagya és Schwertner Nikolett beszélnek a fiatal együttes múltjáról, jelenéről és az előttük álló kihívásokról.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.