Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Jelentkezz többek között Pál István Szalonna és Radics Ferenc mesterkurzusaira! 

Jelentkezz többek között Pál István Szalonna és Radics Ferenc mesterkurzusaira! 

Kitüntetett hegedűművészek vezetésével tartanak klasszikus, népi és cigányprímás hegedű mesterkurzusokat Budapesten október 30. és november 5. között. A kurzusok résztevői olyan  hegedűművészektől tanulhatnak, mint Balogh Ferenc és ifj. Lakatos György, valamint Pál István Szalonna, Gombai Tamás és Radics Ferenc. 

- hirdetés -

Jelentkezési határidő: 2017. október 25.

- hirdetés -

Jelentkezéswww.violino.hu oldalon lehetséges.

A kurzusok helyszíne a Fonó Budai Zeneház és a Weiner Leó Zeneiskola.

A Violino Talentum tehetséggondozó ügynökség első ízben szervez hegedű mesterkurzusokat Budapesten klasszikus, népi és cigányprímás stílusokban, kifejezetten a magyar hegedűiskola hagyományainak megfelelően. A mesterkurzusokra olyan fiatal hegedűnövendékek jelentkezését várják, akik magabiztos középhaladó szinten hegedülnek az általuk választott stílusban, és ezt egy beküldött hang- vagy videofelvétel alapján tudják igazolni.

A klasszikus hegedű mesterkurzusra 2017. október 30. és november 3. között kerül sor a Weiner Leó Zeneiskolában, a Liszt-díjat nyert és a Nemzeti Filharmonikusok tagja, Balogh Ferenc hegedűművész, valamint a 2013-as nemzetközi American Protégé verseny első helyezettje és a Bartók Béla Zeneiskola tanára, ifj. Lakatos György vezetésével.

Radics Ferenc

A népi és cigányprímás mesterkurzusok november 3-4. között kerülnek megrendezésre a Fonó Budai Zeneházban, melyeket Pál István Szalonna, Gombai Tamás és Radics Ferenc vezetésével tartanak. Pál István Szalonna Liszt Ferenc-díjas és a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett népzenész. A Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője. Radics Ferenc, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett prímás, a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezetője. Gombai Tamás Artisjus-díjas és a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett népzenész, a Liszt Ferenc Zeneakadémia népzenei tanszékének tanára.

A mesterkurzusok honlapon feltüntetett díja tartalmazza a részvételt a csoportos és egyéni oktatásokon, a zongorakíséretet/zenekari kíséretet, illetve a gyakorlási lehetőséget,valamint egyszeri meleg étkezést és két kávészünetet is. A klasszikus hegedű mesterkurzus november 3-án a tanárok és a kurzuson részt vett tanítványok koncertjével zárul. A népi és cigányprímás mesterkurzuson résztvevők november 4-én kapnak fellépési lehetőséget Szalonna és Bandája kíséretével a Fonó Budai Zeneházban.

A Violino Talentum megalapításakor azzal a céllal kezdett foglalkozni a hegedűvel, hogy a magyar hegedűiskola örökségét továbbvigye, menedzsmentszolgáltatást nyújtson, és a legkiválóbbaktól való könnyen elérhető tanulás lehetőségét megteremtse a Kárpát-medencében a tehetséges fiatal zenészek számára.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.