Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Jelentkezz többek között Pál István Szalonna és Radics Ferenc mesterkurzusaira! 

Jelentkezz többek között Pál István Szalonna és Radics Ferenc mesterkurzusaira! 

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Kitüntetett hegedűművészek vezetésével tartanak klasszikus, népi és cigányprímás hegedű mesterkurzusokat Budapesten október 30. és november 5. között. A kurzusok résztevői olyan  hegedűművészektől tanulhatnak, mint Balogh Ferenc és ifj. Lakatos György, valamint Pál István Szalonna, Gombai Tamás és Radics Ferenc. 

- hirdetés -

Jelentkezési határidő: 2017. október 25.

Jelentkezéswww.violino.hu oldalon lehetséges.

A kurzusok helyszíne a Fonó Budai Zeneház és a Weiner Leó Zeneiskola.

A Violino Talentum tehetséggondozó ügynökség első ízben szervez hegedű mesterkurzusokat Budapesten klasszikus, népi és cigányprímás stílusokban, kifejezetten a magyar hegedűiskola hagyományainak megfelelően. A mesterkurzusokra olyan fiatal hegedűnövendékek jelentkezését várják, akik magabiztos középhaladó szinten hegedülnek az általuk választott stílusban, és ezt egy beküldött hang- vagy videofelvétel alapján tudják igazolni.

A klasszikus hegedű mesterkurzusra 2017. október 30. és november 3. között kerül sor a Weiner Leó Zeneiskolában, a Liszt-díjat nyert és a Nemzeti Filharmonikusok tagja, Balogh Ferenc hegedűművész, valamint a 2013-as nemzetközi American Protégé verseny első helyezettje és a Bartók Béla Zeneiskola tanára, ifj. Lakatos György vezetésével.

Radics Ferenc

A népi és cigányprímás mesterkurzusok november 3-4. között kerülnek megrendezésre a Fonó Budai Zeneházban, melyeket Pál István Szalonna, Gombai Tamás és Radics Ferenc vezetésével tartanak. Pál István Szalonna Liszt Ferenc-díjas és a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett népzenész. A Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője. Radics Ferenc, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett prímás, a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezetője. Gombai Tamás Artisjus-díjas és a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett népzenész, a Liszt Ferenc Zeneakadémia népzenei tanszékének tanára.

A mesterkurzusok honlapon feltüntetett díja tartalmazza a részvételt a csoportos és egyéni oktatásokon, a zongorakíséretet/zenekari kíséretet, illetve a gyakorlási lehetőséget,valamint egyszeri meleg étkezést és két kávészünetet is. A klasszikus hegedű mesterkurzus november 3-án a tanárok és a kurzuson részt vett tanítványok koncertjével zárul. A népi és cigányprímás mesterkurzuson résztvevők november 4-én kapnak fellépési lehetőséget Szalonna és Bandája kíséretével a Fonó Budai Zeneházban.

A Violino Talentum megalapításakor azzal a céllal kezdett foglalkozni a hegedűvel, hogy a magyar hegedűiskola örökségét továbbvigye, menedzsmentszolgáltatást nyújtson, és a legkiválóbbaktól való könnyen elérhető tanulás lehetőségét megteremtse a Kárpát-medencében a tehetséges fiatal zenészek számára.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X