Papageno Radio
Címlap Közeleg a III. Országos Dittrich Tibor korosztályos Klarinétverseny

Közeleg a III. Országos Dittrich Tibor korosztályos Klarinétverseny

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Október 14-én kerül megrendezésre a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában a III. Országos Dittrich Tibor korosztályos Klarinétverseny, amelyre 13-17 év közötti fiatalok jelentkezhettek.

A verseny célja olyan fiatal tehetségek felfedezése, akik a hangszeres tudás mellett, elsősorban az egyéniségükből fakadó önálló muzikalitással és zenei tehetséggel rendelkeznek.

A verseny kiírásának megfelelő korosztály még nagyon érzékeny és változó, s talán ezzel a versennyel is elősegíthetjük a zene iránti igényességet és érzelmi kifejező készséget

– vallják a szervezők.

A bíráló bizottság az előre beküldött felvételek alapján 10-15 versenyzőt juttatott a nyilvános, október 14-i döntőbe, ahol a versenyzőknek egy választott mű mellett Kovács Béla Hommge á Kodály Zoltán című szólódarabját kell kötelezően előadniuk.

Milyen hangszeren játsszon egy amerikai elnök?

A szakmai zsűri tagjai között van Florent Héau, a Buffet Crampon által delegált francia klarinétművész, Szepesi János, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának klarinétművésze, id. Kohán István klarinétművész és Csider Károly Fon-Trade Music ügyvezetője.

A döntő napján 12 órától az eddigi versenyek nyertesei adnak koncertet, 18 órától pedig Florent Héau koncertjét hallhatja a közönség, aki a verseny döntőjét követő napon mesterkurzust is tart.

Promóció

X
X