Papageno Radio
Címlap Legyen ön a karmester!

Legyen ön a karmester!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny kísérőprogramjaként Győr, Szeged, Miskolc, Budapest, Pécs fogadja a plakátművészet hagyományainak és szellemének ápolására vállalkozó Magyar Plakát Társaság alkotóinak műveit október 17-ig.

A karmester téma adott inspirációt a tizenhat – köztük több Ferenczy Noémi- és Munkácsy-díjas – művésznek, akik a Filharmónia Magyarország felkérésére terveztek plakátokat. A vándorkiállításra induló installáció első állomása Győr, ahol szeptember 14-ig láthatók az alkotások a Megyeháza téren. Szeged szeptember 15-22. között várja az alkotásokat a Klauzál téren, míg Miskolcon a Művészetek Háza előtti téren szeptember 23. és 30. között láthatják az érdeklődők az alkotásokat.

Így zajlott a Maestro Solti Karmesterverseny előválogatója

A plakátok szeptember 30-án érkeznek Budapestre, ahol a II. János Pál pápa téren, az Erkel Színház előtt láthatók a karmestertémát feldolgozó plakátok. Utolsó állomásként Pécsett, a Zene Szüret Fesztivál kapcsolódó eseményeként a Széchenyi téren állítják ki a műveket október 6-17. között.

Selfie-játékra is invitál a vándorkiállítás: lépjen a fotófal mögé, és legyen Ön a karmester! Töltse fel a képet hashtaggel: #soltikarmesterverseny, és nyerjen koncertjegyet! Részletes játékleírás itt és a facebookon.

Az október 3-án a Magyar Állami Operaház Erkel Színházában nagyszabású nyitó hangversennyel induló és december 16-án gálakoncerttel véget érő Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny megrendezésével hosszú évek tradícióit eleveníti fel a Filharmónia Magyarország. A nagy presztízsértékű szakmai díj odaítélését olyan világszerte ünnepelt dirigensek végzik, mint Eötvös Péter, Kobayashi Ken-Ichiro, Alpaslan Ertüngealp, Kesselyák Gergely vagy Ókovács Szilveszter. A verseny védnöke Lady Valerie Solti, Solti György özvegye. A fordulókat televíziós közvetítés követi október közepétől december közepéig, összesen tíz alkalommal, heti rendszerességgel az M5 műsorán.

 A Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny és a kiállítás támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X