Papageno Radio
Blogok CAFe Budapest Lemezbemutató improvizációval

Lemezbemutató improvizációval

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Markus Stockhausen és a Quadrivium lemezbemutató koncertjén a legendás trombitaművész és formációja legújabb lemezét mutatja be. Elektronikus hangzásokkal is gazdagított zenéjük közel áll a jazzhez, de egyaránt képes lenyűgözni a klasszikus vagy épp a kortárs zene iránt fogékony közönséget.

Markus Stockhausen 1957-ben született, zenei elköteleződése és sokoldalúsága nem véletlen: édesapja Karheinz Stockhausen zeneszerző, akinek Origins című darabjában négyévesen fellépett. A 70-es évek közepe óta aktív a nemzetközi zenei színtéren. Rendszeresen dolgozik Snétberger Ferenccel, és írt kifejezetten neki darabot Eötvös Péter: a Jetstream ősbemutatója a BBC Szimfonikusokkal, Eötvös vezényletével 2003-ban volt Londonban.

Spirálködök, üstökösök

Az Angelo Comissóval írt, európai klasszikus zenében gyökerező kompozíciói harmonikus szintézist alkotnak az improvizáció művészetével: hol könnyedek, hol játékosak, hol kifejezők és érzelmesek, és ha kell, nem hiányzik belőlük a humor sem. Az előadók, Stockhausen, Jörg Brinkmann, Angelo Comisso és Christian Thomé virtuóz zenészek, akik izgalmas eszközökkel tágítják ki a hangszeres játék lehetőségeit.

A Quadrivium története 2003-ig nyúlik vissza: Markus Stockhausen és Angelo Comisso ekkor adta első közös koncertjét. 2004-ben Christian Thoméval, az érzékeny ütőssel egészültek ki trióvá, mellyel számos nagy sikerű lemezt adtak közre. Jörg Brinkmann 2015-ben csatlakozott a csapathoz, hivatalosan itt indult a négyfős együttes időszámítása, ekkortól használják a Quadrivium nevet.

A koncert műsorán Markus Stockhausen (Far Into The Stars, Better World, Encoeur, Warmlicht, Mondtraum, Our Father), Jörg Brinkmann (Choral am Ende der Reise), Angelo Comisso (Hasmin) szerzeményei, valamint improvizáció szerepel.

Markus Stockhausen és a Quadrivium – lemezbemutató koncert

2017. október 12. 19.30, Zeneakadémia

További információ és jegyvásárlás itt

Promóció

X
X