Papageno Radio
Blogok CAFe Budapest Ők a 100 szóban Budapest pályázat fődíjasai

Ők a 100 szóban Budapest pályázat fődíjasai

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A 18 év alattiakat idén először díjazták külön, közülük a legjobb Smikál Balázs lett, ő a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár ajándékcsomagját vehette át október 6-án.

Ezernél is több mű érkezett a 100 szóban Budapest történetíró-pályázatra, amelyet idén negyedszer hirdetett meg a Mindspace csapata a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal együttműködve.

In memoriam Orbán Ottó

A nyerteseket október 6-án este hirdették ki a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár átriumában, ahol a legjobb 12 történetet illusztrátorok munkáival kiegészítve mutatják be. A díjátadón a három legjobb művet megzenésítve is hallhatták az érdeklődők három zenei formáció, a Csicsergők és MIG Singers, iamyank, illetve Kiss Krisztián és barátai jóvoltából.

A kiállítás október 20-ig látható a CAFe Budapest Fesztivál keretében a könyvtár átriumában.

A 2014-ben indult, 100 szóban Budapest című történetíró-pályázat lényege az egyszerűség: a résztvevőknek maximum száz szóban kell megfogalmazniuk gondolataikat, érzéseiket, emlékeiket, benyomásaikat Budapestről és a városlakókról. A lényeg, hogy a történet rövid, frappáns és eredeti legyen.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálta el, amelynek tagjai Winkler Nóra újságíró, Kemény Zsófi költő-slammer, Nagy Dániel Viktor színművész és Szálinger Balázs költő voltak.

* A 100 szóban Budapest pályázatot kiíró Mindspace csapata a legjobbnak ítélt száz történetet hamarosan zsebkönyv formájában is kiadja.

Előző cikkTisztelgés a nagyok előtt
Következő cikkMás dimenziók

Promóció

X
X