Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Ők a zeneművészet Junior Primái

Ők a zeneművészet Junior Primái

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Tizedik alkalommal, idén is tíz fiatal zeneművész vehette át a Junior Prima Díjat  a Müpában tartott gálaesten október 11-én. A díjazottak között ott van Horti Lilla operaénekes és Dolfin Balázs gordonkaművész is.

- hirdetés -

Elismerésben részesült Balázs István gordonkaművész, Balogh Ádám zongoraművész, Balogh Tamás jazz-zongoraművész, Dolfin Balázs gordonkaművész, Horti Lilla operaénekes, Kovács Levente zeneszerző, Lukács Gergely tubaművész, Szalai Lotti gitárművész, Sztán Attila harsonaművész, Varga Oszkár hegedű- és brácsaművész.

Csiba Péter, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója a díjátadón kiemelte, hogy a társaságcsoport komoly feladatnak tekinti a kiemelkedő tehetségek támogatását, társadalmi felelősségvállalásuk alapja hozzájárulni az értékteremtéshez, a valódi értékek megőrzéséhez. Úgy fogalmazott, hogy a fiatal tehetségek felkarolása komoly feladat, hiszen ők a szellemi élet megújuló energiaforrásai.

Elmondta, hogy idén is tíz fiatal tehetséget díjaznak, és vezetőként immár harmadik alkalommal adhatja át az elismerést. Felidézte, hogy az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. 2008-ban alapította a díjat, amelyet idén tizedik alkalommal adnak át.

Ide kapcsolódik:
Balogh Máté és Tornyai Péter nyerte az UMZF Zeneszerzőverseny első díját

A díjak odaítélésében közreműködő zsűri elnöke Vigh Andrea volt, tagjai Balázs János, Binder Károly, Boldoczki Gábor, a nemrég elhunyt Devich János – a díjátadón egyperces néma csenddel emlékeztek a művészre -, Dráfi Kálmán, Fekete Gyula, Jakobi László, Marton Éva, Szenthelyi Miklós és Vásáry Tamás. Vigh Andrea a Zeneakadémia rektora elmondta, hogy idén

a világ zenei életének prémium kategóriáját képviselő zsűri

egyhangúlag hozta meg a döntését, s választotta ki a tíz díjazottat. Hangsúlyozta, hogy a zenei tehetségforrás Magyarországon kifogyhatatlan, és a vállalat díja a pályakezdésben segíti a fiatalokat.

Ide kapcsolódik:
Balázs János vehette át az MMA zeneművészeti díját

Az MVM Zrt. gondozásában az elmúlt években 100 tehetséges fiatal kapta meg a zeneművészet terén kimagasló teljesítményért járó Junior Prima Díjat. A társaság célja, hogy az elismeréssel és az anyagi támogatással ösztönzőleg hasson a minél magasabb szintű teljesítmények eléréséhez, segítséget nyújtson a fiatalok pályakezdéséhez és további fejlődéséhez.

Promóció

Mit keres a fizikus a múzeumban?

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X