Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Pécsen ünnepel a Mecsek és a Kapos Kórus

Pécsen ünnepel a Mecsek és a Kapos Kórus

A pécsi Mecsek Kórus alapításának 60., a dombóvári Kapos Kórus pedig fennállásának 45. évfordulója alkalmából tartanak ünnepi koncertet a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok és neves szólisták közreműködésével október 17-én.

- hirdetés -

Az 1957-ben alakult 40 énekesből álló pécsi együttes évente mintegy öt, az 1972 óta – jelenleg 28-30 aktív taggal – működő dombóvári kórus pedig 10-15 koncertet ad egy esztendőben. Mindkét kórus elsősorban magyar szerzők műveinek bemutatását tűzte ki célul, ennek megfelelően az esten a Kodály-évhez kapcsolódva a világhírű zeneszerző-zenepedagógus Missa brevis című műve mellett Bartók Béla, Seiber Mátyás, a Kossuth-díjas Tillai Aurél, Orbán György és Bárdos Lajos műveit tűzik műsorra.

- hirdetés -

Kapos Kórus

A jubileumi koncerten közreműködnek a Pannon Filharmonikusok, szólistaként Tillai Csilla, Tillai Tímea (szoprán) és Tillai Attila (tenor), illetve Dergez Domonkos (basszus). Az együtteseket Balatoni Sándor és Markovics Gábor dirigálja, de a kórusok korábbi karnagyai, Tillai Aurél, Kertész Attila és Nagy Ernő újra is színpadra állnak az esten.

(Via MTI)

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.