Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Mindent Kocsisról Termet neveznek el Kocsis Zoltánról

Termet neveznek el Kocsis Zoltánról

A tavaly ősszel elhunyt Kocsis Zoltánról, a világhírű zongoraművészről, karmesterről és zeneszerzőről nevezi el a pécsi Kodály Központban található próbatermét a Pannon Filharmonikusok, az intézmény rezidens zenekara.

- hirdetés -

A Pannon Filharmonikusok a megújulásától számítva több mint egy évtizeden keresztül élvezhette Kocsis Zoltán szakmai mentori támogatását, az állandó vendégkarmesterként minden évadban fellépő dirigens koncertjei teltházat vonzottak. “A rendkívül intenzív és tartalmas közös munkák emlékére” az együttes Kocsis Zoltánról nevezi el zenekari próbatermét.

- hirdetés -

Az ünnepélyes teremavatás november 9-én 18 órakor lesz, amely után tartják meg a zenekar Kocsis Zoltánra emlékező, három részből álló pécsi koncertsorozatának első hangversenyét. A fiú címet viselő esten zongorán közreműködik Kocsis Krisztán; vezényel Bogányi Tibor. A sorozat műsorának összeállításakor Kocsis Zoltán legkedvesebb zeneszerzőinek műveiből válogatott az együttes: műsorra kerülnek Beethoven, Rahmanyinov, Richard Strauss, Kurtág György, Bach és Bartók Béla darabjai.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.