Papageno Radio
Címlap A Kodály-év egyik legizgalmasabb kísérlete

A Kodály-év egyik legizgalmasabb kísérlete

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Kodály-év egyik izgalmas kísérlete a december 13-i koncert a Zeneakadémián, melyen közösen lép fel a Kodály Kórus, mint az ország egyik leghitelesebb Kodály-interpretátora és Borbély Mihály, napjaink egyik legsokoldalúbb multiinstrumentalistája, aki ugyanúgy felbukkanhat autentikus népzenei, jazz vagy kortárs zenei produkciók szólistájaként, kompozícióit pedig jeles kamaraegyüttesek és szimfonikus zenekarok szólaltatják meg.

Kodály élteművének legfőbb célkitűzése volt, hogy a fiatalságot az egyetemes zene mély megértéséhez vezesse saját zenei anyanyelvén keresztül. Ezt a célt szem előtt tartva jön létre ezt a különleges hangversenyt, melyben Kodály vokális művei – a mai fiatalság körében is népszerű és jól ismert – népzenei alapokon nyugvó improvizációs technikával és a kortárs jazz eszköztárával kiegészülve szólalnak meg.

Magyarok a nagyvilágban

A kétféle műfaj egymást erősítve, egymás mellett és egymásra épülve szólal meg többféle formában. Az így létrejövő sajátos egységben eredeti művek és azok inspirációjából született új parfrázisok szólalnak meg.

A koncertre ide kattintva válthatja meg jegyét!

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X