Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Balog Alexandra nyerte a Bartók Nemzetközi Zongoraversenyt

Balog Alexandra nyerte a Bartók Nemzetközi Zongoraversenyt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ötödik alkalommal, november 14-19. között rendezték meg a Bartók Nemzetközi Zongoraversenyt Grazban, amelynek első díját Balog Alexandra hozta el.

A fiatal művész az első díj mellett kiérdemelte a legjobb Bartók mű előadásáért (Improvizációk magyar népdalokra Op. 20) járó elismerést is. Balog Alexandrával riportot készített az ORF osztrák csatorna, valamint studiófelvételként rögzítették a versenyprogramot is, amit november 24-én sugároz majd az Ö1 rádióadó.

Balog Alexandra

Balog Alexandra 2003-ban kezdte zongoratanulmányait Füzi Nóránál, majd Gál Gabriella felkészítésével felvételt nyert a Bartók Béla Konzervatóriumba Budapesten.

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában a zongora főtárgyat Belák Erzsébetnél, majd Fejérvári Zoltánnál tanulta, valamint zenei horizontja tágításaként megismerkedett a zeneszerzéssel és a csembalóval is.

2014 óta Ian Fountain osztályában végzi tanulmányait a londoni Royal Academy of Music hallgatójaként.

Az zenélés mellett Alexandra kreatív személyiségének, kitűnő szervezőkészségének, közösségépítő ambiciójának legszebb megnyilatkozása az általa megálmodott és létrehozott – immár három alkalommal – megrendezett Bozsoki Zenei Tábor és Művészeti Fesztivál.

“Hirtelen jött a fesztivál ötlete”

- hirdetés -

Sokoldalú tehetsége elismeréseként 2015-ben elnyerte az Emberi Erőforrások minisztériuma általkiadott magyar Nemzeti Tehetségprogram ösztöndíját. Nemrégiben a Royal Academy of Music Frederick Jackson, majd pedig a Margaret Kitchin ösztöndíjasa lett.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X