Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Először rendezik meg a Karai József kórustalálkozót

Először rendezik meg a Karai József kórustalálkozót

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A budapesti Hubay Jenő Zeneiskola ad otthont november 10-én a Karai József zeneszerző, karnagy tiszteletére rendezett első kórustalálkozónak.

- hirdetés -

Az eseményen ünnepélyes keretek között nyitják meg a Karai József sokoldalú zeneszerzői, képzőművészeti munkáit, kéziratait, személyes emlékeit bemutató kiállítást, valamint emléktábla és emlékszoba avatásra is sor kerül.

Karai József Budapesten született 1927. november 8-án. Zenei tanulmányait viszonylag későn, 12 éves korában kezdte. 1947 és 1954 között Viski János és Farkas Ferenc növendékeként zeneszerzést tanult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Fősikolán, majd ugyanott Ferencsik János, Kórodi András és Somogyi László irányításával folytatott karmesteri tanulmányokat. 1948 és 1969 között több budapesti kórust vezényelt.

Karai Józsefet szoros szálak fűzték a kórusélethez. Sok magyar és külföldi énekkarral állt alkotói kapcsolatban. Műveit Európa szinte valamennyi országában előadták, de elhangzottak kompozíciói Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Japánban és Kanadában is. Zeneszerzőként egyszerre kereste az újat és az éneklés ősi örömét, alkotásait éppúgy szánta hivatásos kórusoknak, mint amatőröknek.

A kórustalálkozó alkalmával rendezett ünnepi koncerten fellép a Hubay Jenő Zeneiskola Gyermekkórusa, a Monori Zeneiskola Gyöngyharmat Gyermekkórusa, a Magyar Rádió Gyermekkórusa, a Tavasz Nőikar, valamint a Family Singers és a Tutti Cantabile Énekegyüttesek.

* A koncertre a belépés díjtalan.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X