Papageno Radio
Címlap Fedezze fel Orbán György kóruskönyveit!

Fedezze fel Orbán György kóruskönyveit!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A kortárs magyar kórusirodalom egyik legmeghatározóbb és legtermékenyebb komponistája, Orbán György az idén lett 70 esztendős. A Kodály Kórus Debrecen november 26-án ezzel a koncerttel tiszeleg a szerző előtt a BMC-ben, akinek rendkívül gazdag életművében meghatározó szerep jut a kórusműveknek.

Azokból is kiemelkednek a ‘80-as években született kóruskönyvei: a Kóruskönyv S. A. emlékére I-II. kötet, a Második Kóruskönyv I. és a Medáliák könyve sorozat. Ezeknek a korai alkotásoknak komplexitása, elmélyültsége, drámaisága, érzékenysége, szövegválasztása és zenei-technikai bonyolultsága egészen kivételes. A 25 elhangzó tételben magasrendű és bátor zenei szövet tökéletes egységben szólal meg a felhasznált József Attila-, Szilágyi Domokos-, Nagy László- és Weöres Sándor-költeményekkel és a hozzájuk társított latin szövegekkel.

Az emberi lélek mélysége és magassága, a természet végtelensége, kétségbeesés, öröm és szomorúság, honvágy, magány, játékosság és báj mind megjelenik ezekben a megindító, páratlan kórusművekben, melyek méltán tekinthetők ritka szép példájának a bartóki zene-, hangulat- és eszmevilág továbbélésének.

A koncertre ide kattintva válthatja meg jegyét!

 

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X