Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Hogyan köszöntötte volna Mozart, Beethoven vagy Liszt a legendás Cziffra Györgyöt?

Hogyan köszöntötte volna Mozart, Beethoven vagy Liszt a legendás Cziffra Györgyöt?

Hogyan köszöntötte volna Mozart, Beethoven, Liszt vagy Gershwin a 20. század legendás zongoraművészét? Megtudhatjuk Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművésztől, aki az ő stílusukban egy improvizációval tiszteleg a mester előtt.

- hirdetés -

Balázs János zongoraművész ezelőtt három évvel indította el a mester tiszteletére a Cziffra Fesztivált, amelyen többek között olyan művészek léptek eddig fel, mint Rost Andrea, Szulák Andrea, Mischa Maisky, Fazil Say, Lajkó Félix, Vásáry Tamás, a Kelemen Kvartett, Jandó Jenő, Szakcsi Lakatos Béla, Snétberger Ferenc, Malek Andrea, Szulák Andrea vagy Sárik Péter.

Cziffra György világhírű zongoraművész, a 20. századi zenei élet kiemelkedő alakja, aki Magyarországról elindulva kora egyik ikonjává vált a nemzetközi koncertéletben. Saját karrierje mellett külön figyelmet fordította pályájuk elején tartó tehetségek támogatására, munkássága számos fiatal művészt inspirált.

Cziffra György világhíresség volt, akárcsak Horowitz vagy Richter, nevét mindenhol ismerték.

2018 februárjában is világsztárokat fogad a fesztivál. Eljön Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő, Arkagyij Volodosz Grammy-díjas zongoraművész, Pierre-Laurent Aimard Siemens Zenei-díjas zongoraművész, Presser Gábor Kossuth-díjas előadóművész és Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző, de fellép Darko Brlek (klarinét) és Masin Gwendolyn (hegedű), ahogyan a hagyományos báresten is a műfaj nagyságai szórakoztatnak. Itt lesz a Hot Jazz Band Kossuth-díjas jazz zenekar és Sárközi Lajos Junior Prima Díjas prímás is a zenekarával.

Idén is élvezhetjük a Cziffra Fesztivál Kamarazenekarának koncertjét Kállai Ernő Junior Prima Díjas hegedűművész vezetésével, és nem marad el a Jövő generációja c. koncert sem, ahol a kiemelkedő fiatal művészek kapnak lehetőséget a bemutatkozásra.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
- hirdetés -
X
X