Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Hogyan köszöntötte volna Mozart, Beethoven vagy Liszt a legendás Cziffra Györgyöt?

Hogyan köszöntötte volna Mozart, Beethoven vagy Liszt a legendás Cziffra Györgyöt?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Hogyan köszöntötte volna Mozart, Beethoven, Liszt vagy Gershwin a 20. század legendás zongoraművészét? Megtudhatjuk Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművésztől, aki az ő stílusukban egy improvizációval tiszteleg a mester előtt.

Balázs János zongoraművész ezelőtt három évvel indította el a mester tiszteletére a Cziffra Fesztivált, amelyen többek között olyan művészek léptek eddig fel, mint Rost Andrea, Szulák Andrea, Mischa Maisky, Fazil Say, Lajkó Félix, Vásáry Tamás, a Kelemen Kvartett, Jandó Jenő, Szakcsi Lakatos Béla, Snétberger Ferenc, Malek Andrea, Szulák Andrea vagy Sárik Péter.

Cziffra György világhírű zongoraművész, a 20. századi zenei élet kiemelkedő alakja, aki Magyarországról elindulva kora egyik ikonjává vált a nemzetközi koncertéletben. Saját karrierje mellett külön figyelmet fordította pályájuk elején tartó tehetségek támogatására, munkássága számos fiatal művészt inspirált.

Cziffra György világhíresség volt, akárcsak Horowitz vagy Richter, nevét mindenhol ismerték.

- hirdetés -

2018 februárjában is világsztárokat fogad a fesztivál. Eljön Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő, Arkagyij Volodosz Grammy-díjas zongoraművész, Pierre-Laurent Aimard Siemens Zenei-díjas zongoraművész, Presser Gábor Kossuth-díjas előadóművész és Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző, de fellép Darko Brlek (klarinét) és Masin Gwendolyn (hegedű), ahogyan a hagyományos báresten is a műfaj nagyságai szórakoztatnak. Itt lesz a Hot Jazz Band Kossuth-díjas jazz zenekar és Sárközi Lajos Junior Prima Díjas prímás is a zenekarával.

Idén is élvezhetjük a Cziffra Fesztivál Kamarazenekarának koncertjét Kállai Ernő Junior Prima Díjas hegedűművész vezetésével, és nem marad el a Jövő generációja c. koncert sem, ahol a kiemelkedő fiatal művészek kapnak lehetőséget a bemutatkozásra.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X