Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Liszté és a női karmestereké a főszerep a következő Tavaszi Fesztiválon

Liszté és a női karmestereké a főszerep a következő Tavaszi Fesztiválon

Marta Argerich, Emanuelle Haim, Kurt Elling és a Company Wayne McGregor is a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál vendége lesz 2018. március 30. és április 22. között. Az eseménysorozat mintegy 40 helyszínen több mint 150 programmal várja a közönséget.

- hirdetés -

A BTF egyik állandó fókusza Liszt életműve, a 2018-as fesztivált is a mester Szent Erzsébet-legendája című oratóriuma nyitja majd.  A fesztivál Operatív Testületét vezető Káel Csaba kiemelte a száz éve született Leonard Bernstein Quiet Place című operájának bemutatóját, és azt, hogy a világ vezető zongoraművészei közül Marta Argerich, Rudolf Buchbinder, Danyiil Trifonov, Yefim Bronfman és Yuja Wang is fellép a fesztiválon.

A BTF több női karmestert is vendégül lát: Emmanuelle Haim például a Le Concert d’Astrée élén lép fel.

- hirdetés -

Kovalik Balázs rendezésével, Hasse Artaserse című operájával nyílik újra 2018 áprilisában a felújított bayreuthi Markgräfliche Opernhaus, a premier után néhány nappal pedig a BTF vendége lesz a produkció.

Danyil Trifonov fotó: Dario Acosta

A fesztiválra érkezik többek között a rendhagyó formanyelvű berlini színház, a Familie Flöz, Kurt Elling jazzikon, legfrissebb előadásával a Company Wayne McGregor, míg a “magyar világsztárnak” számító Honvéd Férfikar műsorával az 1. világháború lezárásának százéves évfordulójára emlékezik – emelt ki néhány programot Káel Csaba.

Rudolf Buchbinder fotó: Philipp Horak

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője mások mellett Bodó Viktor új Brecht-rendezésére, A szecsuáni jólélekre hívta fel a figyelmet, míg a képzőművészet iránt érdeklődőknek a főváros számos múzeuma, kiállítóhelye, galériája részvételével meghirdetett Budapest Art Weeket ajánlotta.

Bánhegyi Zsófia a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese emlékeztetett arra, hogy világszerte egyre több turista keresi a helyi értékeket, akarja megismerni a helyi kultúrát, ezért a kulturális turizmus a magyar turisztikai stratégia egyik kiemelt területe.

A stratégiához jól illeszkedik a BTF is, amely 38 éve minőségi branddé nőtte ki magát – hangsúlyozta a szakember.

Mint Káel Csaba bejelentette: a 2018-as Budapesti Tavaszi Fesztivál jegyeinek értékesítése kedden indul.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.