Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Tizenöten jutottak a Solti Nemzetközi Karmesterverseny középdöntőjébe

Tizenöten jutottak a Solti Nemzetközi Karmesterverseny középdöntőjébe

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Tizenegy ország 15 fiatal dirigense, köztük három magyar jutott a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny középdöntőjébe.

A középdöntőben folytathatja a versenyt Azis Sadikovic (Ausztria), Georgios Balatsinos (Görögország), Cser Ádám (Magyarország), Devin Patrick Hughes (Egyesült Államok), Dobszay Péter (Magyarország), Ka Hou Fan (Makaó), Farkas Róbert (Magyarország), Ilya Ram (Egyesült Államok), Junping Qian (Kína), Johannes Marsovszky (Németország), Nimrod David Pfeffer (Izrael), Pablo Urbina (Olaszország), Petr Popelka (Csehország), Shoji Haraguchi (Japán) és Leonardo Sini (Olaszország).

A középdöntőben áriákat és versenyműveket, valamint egy szimfóniát kell dirigálniuk a versenyzőknek. A döntőbe öten jutnak tovább, valamint még egy fő a közönség szavazata alapján versenghet a legjobbak között.

“A mai fiatalok sokkal tehetségesebbek”

- hirdetés -

A Filharmónia Magyarország szervezésében megvalósuló versenyre 186 karmestertehetség nyújtotta be jelentkezését a világ negyven országából, Kínától Oroszországon át Amerikáig. Az előválogató után az elődöntőben 38 tehetség versengett a középdöntőbe jutásért. A döntőt december 13-15. között, a gálakoncertet december 16-án rendezik a pécsi Kodály Központban.

Szurkoljon a televízión keresztül a nemzetközi karmesterverseny résztvevőinek!

A verseny első helyezettje 20 ezer euró, a második helyezettje 10 ezer euró, a harmadik helyezettje 5 ezer euró pénzdíjban részesül, valamint több díjfelajánlás is segíti a díjazottak szakmai karrierjét.

Az érdeklődők a fordulókat az M5 műsorán szombat esténként 20.50-től követhetik figyelemmel.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X