Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Tóth Pétert díjazta az Erkel Ferenc Vegyeskar

Tóth Pétert díjazta az Erkel Ferenc Vegyeskar

A kórus 2011-ben hozott létre az Erkel Ferenc Vegyeskar Díjat, amelynek célja, hogy az együttes köszönetét és elismerését fejezze ki azoknak, akik kórustagságukkal, művészi tevékenységükkel vagy egyéb támogatásukkal jelentős mértékben segítik a vegyeskar munkáját. Az idén Takács Zoltánné Annamária kórustag mellett Tóth Péter zeneszerző vehette át az elismerést.

A kórus jogelődje, – az OKISZ Erkel Ferenc Vegyeskar – 1948-ban alakult Pászti Miklós és Fasang Árpád vezetésével, majd 1963-tól Maklári József folytatta a művészi munkát. 1997-ben két fiatal karnagy (Tardy Gergely és Frank Zoltán) újjáalakította az együttest, amit 2002 óta vezet a jelenlegi karnagy, Cseri Zsófia.

- hirdetés -

November 10-én került sor a koncerttel egybekötött VI. Erkel Ferenc Vegyeskar Díjátadó ünnepségre, amely során a két díjazott átvehette a kórus újraalakulásának 20. évfordulója alkalmából, Kiss Éva ötvösművész által újragondolt elismerést. A koncert alkalmával Tóth Péter új, Scherzo című művének ősbemutatójára is sor került.

Az elismerést a korábbi években többek között Párkai István karnagy, Draskóczy Eszter hegedűművész, Draskóczy László zeneszerző, Tardy Gergely karnagy, a Fasang család tagjai, és Hartyányi Judit karnagy vehették át.

- hirdetés -
- hirdetés -
- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.