Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Zeneszerzőverseny Beethoven-variációkra

Zeneszerzőverseny Beethoven-variációkra

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Beethoven Budán Fesztivál zeneszerzőversenyére a szervezők olyan önálló zeneműveket várnak, amelyek Beethoven An die ferne Geliebte (A távoli kedveshez) című dalciklusának egy tetszőleges témájára írt variációk vagy parafrázisok, és eddig sehol nem hallotta a nagyközönség. 

Beküldési határidő: 2018. március 14.

- hirdetés -

A mű hossza 7-12 perc, zongorás kamarazenei műfajban. Korhatár és nevezési díj nincs. Egy pályázó maximum három pályaművel indulhat. A beérkezett műveket egy hattagú szakmai zsűri értékeli, amelynek elnöke Maros Miklós zeneszerző, tagjai Balog József zongoraművész, Fekete Gyula zeneszerző, egyetemi tanár, Mácsai János zenetörténész, zenekritikus, Oláh Kálmán jazz-zongoraművész, zeneszerző, egyetemi tanár, Tihanyi László zeneszerző, karmester, egyetemi tanár.

A nemzetközi verseny összdíja 6000 euró. Az 1. helyezett 3000, a 2. helyezett 2000, a harmadik helyezett 1000 euró díjazásban részesül. A díjazott művek – az eredeti dalciklussal együtt – a Beethoven Budán Fesztivál 2018. május 2-i koncertjén csendülnek majd fel a Budai Várban.

További információk a verseny kiírásáról ide kattintva olvashatók

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X