Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Mondókák és dalok a legkisebbeknek is

Mondókák és dalok a legkisebbeknek is

A Ringató sorozat kötetei abban segítenek, hogy a zenére nevelést otthon is minél hamarabb és minél játékosabb formában elkezdjük.

- hirdetés -

Gállné Gróh Ilona, a Ringató kötetek szerzője Nemzetközi Forrai Katalin-díjas zenepedagógus. Énektanár és karvezető, akinek bölcsődésektől főiskolásokig számos korosztállyal volt aktív kapcsolata. Önéletrajzában így fogalmaz: “Amikor a második gyermekem született (1987), otthoni énekelgetéseinkről rendszeresen videofelvételeket készítettünk. Akkor még nem gondoltam arra, hogy ez milyen nagy és értékes anyaggá fog válni mások számára is. A három és fél éves rendszeres anyaggyűjtés eredménye lett, hogy az MTA Pszichológiai Intézetében, az akkor dr. Ranschburg Jenő által vezetett fejlődéslélektani osztályon Sugárné dr. Kádár Júlia pszichológussal két oktatófilmet készítettünk a korai anya-gyerek kapcsolatban a kommunikációról és a zenei képességek fejlődéséről. Nagyon érdekes és tanulságos munka volt.

- hirdetés -

Ebben az időben kezdtem tanítani kisgyermekes szülőket, és alakult ki az a speciális foglalkozásforma, ami ma már Ringatóként működik. Bartalus Ilonával (a Duna Televízió volt zenei szerkesztőjével, nemzetközi hírű zenepedagógussal) ilyen címen készítettünk egy három részes tv-műsort 1998-ban (rendezte: Méth Ágnes).”

A Ringató foglalkozások jelenleg országszerte kétszáznál több településen zajlanak. A Ringató köteteket azok is haszonnal forgathatják, akik rendszeresen járnak ezekre, akik számára pedig nincs elérhető helyszín, a szépen illusztrált énekeskönyvek, bennük játékok, mondókák, versekre komponált, magyar és más népek dalai, és a hozzájuk kapcsolódó CD teszik lehetővé a zenés családi együttlétet. A sorozatban egészen pici babáknak, bölcsődéseknek, óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló kötetek, sőt naptár és tematikus mesekötet is megjelent.

A Ringató kötetei között ide kattintva válogathatunk

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.