Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Mit szólna Chopin ehhez a big bandhez?

Mit szólna Chopin ehhez a big bandhez?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Chopin Zeneművészeti Egyetem egykori és jelenlegi növendékeiből álló big band a filmzene történetének legnagyobb klasszikusaiból állította össze április 3-i budapesti koncertjének műsorát.

- hirdetés -

A csapat 2006-ban jött létre Bogumił Gadawski és Błażej Sroczyński művésztanárok kezdeményezésére. Az első hat évben Ryszard Borowski művészeti vezető határozta meg a formáció irányvonalát, vezetése alatt a zenekar számos nagysikerű koncertet adott Lengyelország szerte. 2012-től Piotr Kostrzewa, a Sinfonia Varsovia egyik művésze került a banda élére.

Még több információ a BTF-ről!

Két évvel később meghívást kaptak a nantes-i La Folle Journée zenei fesztiválra, az első nemzetközi sikerek hatására el is készítették első lemezüket, azóta pedig évente jelentkeznek új koronggal. 2015-ben elnyerték a Nowy Tomyślben rendezett Bing Band Fesztivál első díját, amit két évvel később a nagydíjjal is kiegészítettek. A zenekar lengyelországi és külföldi produkcióihoz gyakran csatlakoznak kiváló hangszeres szólisták és jazzénekesek, mint például Basia Trzetrzelewska, a svéd Vivian Buczek vagy az amerikai Gordon Goodwin.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében az Urániában megrendezett koncertjük alkalmával két nagyszerű énekesük, Daniela Ozdarska és Łukasz Lipski közreműködésével számos slágerré lett betétdalt is eljátszanak.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X