Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Cziffra Fesztivál Ránki Dezső vehette át a Cziffra Fesztivál Életműdíját

Ránki Dezső vehette át a Cziffra Fesztivál Életműdíját

A Cziffra Fesztivál gálahangversenyén február 25-én átadták a Cziffra Fesztivál díjait a Zeneakadémia Nagytermében. A Balázs János zongoraművész által alapított fesztivál idén hároméves, a díjakat másodszor osztják ki a kulturális élet kiemelkedő szereplőinek.

- hirdetés -

Balázs János kezdeményezése nyomán hagyományteremtő szándékkal alapították a díjakat 2017-ben, amelynek célja, hogy a pályájuk elején álló tehetségeket, valamint az egy élet munkásságának eredményeként a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket mind erkölcsi elismeréssel, mind pedig anyagi hozzájárulással honorálják.

Balázs János: „A magyar közönséget nem lehet becsapni”

- hirdetés -

A nemes gondolat elkötelezett támogatókra talált, három budapesti önkormányzat állt az ügy mellé: A Budafok-Tétény Önkormányzat,  a X. Kerületi Önkormányzat és a XIII. Kerületi Önkormányzat.

A Cziffra Fesztivál Tehetségdíját és a vele járó egymillió forintos pénzjutalmat idén Horti Lilla, Junior Prima-díjas operaénekes és Devich Gergely, Junior Prima-díjas gordonkaművész vehették át.

A 18 év alattiak kategóriájában két fiatal hegedűs Naim Tichiti és Antalóczy Máté részesültek elismerésben.

A Cziffra Fesztivál Életműdíját 2018-ban Ránki Dezső kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész és Csonka András a Zeneakadémia Kulturális Igazgatója vehették át.

A zsűri tagjai: Medveczky Ádám, Kossuth-díjas karmester, Dráfi Kálmán, Liszt -díjas zongoraművész, a Zeneakadémia tanszékvezetője, Balázs János, Liszt-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője, Freund Tamás, Széchenyi-díjas agykutató, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, Hambuch Gerda, a MOM Kulturális Központ igazgatója, Jakobi László hangversenyrendező, gordonkaművész

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!