Papageno Radio
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Beatpiknik a Tavaszi Fesztiválon

Beatpiknik a Tavaszi Fesztiválon

Különleges koncertnek lehetünk tanúi április 14-én a Várkert Bazárban, hiszen a magyar hiphop és elektronikus zene egyik legfontosabb, nemzetközileg elismert alakja, DJ Bootsie és triója csatlakozik a Talamba ütőegyütteshez.

DJ Bootsie először DJ-ként jelent meg a magyar könnyűzenében, legújabb zenéi azonban már nem sorolhatók könnyen egyetlen műfaji kategóriába. A hiphop és downtempo mellett az elektronikus műfajok és a kísérletező elektronika elemeit is felhasználja, a zenei ellenpontot pedig a jazzes, népzenés, filmzenés effektek jelentik. Művészetében az absztrakció és az érzelem egymást kiegészítve és táplálva fejti ki hatását.

A művész, aki az Operaháztól és Rofusz Ferenc Oscar-díjas rendezőtől is kapott már megbízást triójával, a dobos Lázár Tiborral és a szaxofonos Vázsonyi Jánossal lép színpadra, hogy az 1999-ben alakult Talambával adjanak fergeteges ritmusú koncertet.

Tovább olvasok a BTF programjairól.

Mondhatjuk, hogy az elektronikus zene és a törzsi ritmusok találkozása mindig aktuális és törvényszerű, az élmény azonban rendre friss és meglepő. Képzeljük csak el, milyen lenne, ha egy a civilizációtól elzárt törzshöz váratlanul betoppanna egy DJ, aki beszállna melléjük a zenélésbe, a zsigeri, ösztönös törzsi dobritmusokat repetitív gépi alapokkal és hangokkal teljesítené ki és erősítené fel.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!