Papageno Radio
Címlap Becsomagolt székek és lebontott álmennyezetek - ilyen most az Operaház

Becsomagolt székek és lebontott álmennyezetek – ilyen most az Operaház

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Operaház felújítása 2017 végén indult. Mi történt december óta, és hogy néz ki jelenleg az épület? 

Ahogyan a Magyar Építők erről tájékoztat, decemberben megtörténtek az építészbontások (például az álmennyezetek, mosdók bontása), ezt követi majd az elektromos és gépész bontás, valamint a teljes alapszerelés (légtechnika, pincék, gépházak) bontása. A homlokzati állványt a tervek szerint március végén vagy április elején állítják fel.Az épület műemlék jellege miatt folynak a feltárások, készülnek az örökségvédelmi bejelentések és dokumentációk, valamint a restaurátorok is tanulmányokat készítenek.

A színpadot érintően két-háromszáz tonnányi acélt bontanak el, majd újjáépítik a színpadot, modern színpad-gépészeti megoldásokkal.

Az operaházi átépítések krónikája

Az Operaház megújítása során az egyik fő irányelv a térkihasználás optimalizálása. Ennek következményeként több műhely átkerül az Eiffel Műhelyházba.

Hogy áll most az Eiffel Műhelyház kialakítása?

Az Ybl-palota melletti Hajós utcában található üzemház szintén átalakul, a 12 szintes épületbe kerül a jogi, informatikai és pénzügyi részleg, az énekkari próbatermek és a gépészet legnagyobb része is. Itt megtörtént az azbesztmentesítés, és indul a szinte teljes belső bontás.

Promóció

X
X