Papageno Radio
- hirdetés -

BTF Magazin 2018

Megjelent a Budapesti Tavaszi Fesztivál történetének első magazinja. Már csak tíz nap van hátra, és kezdődik a március 30. és április 22. között zajló 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál, amelyen idén a fesztivál történetének első saját magazinjával is találkozhatnak a látogatók.

A készülődés, a várakozás éppúgy hozzátartozik a fesztiválélményhez, mint a koncerteket, előadásokat, kiállításokat követő beszélgetések, és akkor válik valóban felejthetetlen emlékké, ha egy-egy fontos pillanatát akár hónapokkal később is örömmel idézzük fel. A fesztivál történetének első magazinját is e kettős szándékkal hoztuk létre: az élmények megőrzéséhez szeretnénk hozzájárulni, valamint már az eseménysorozat indulása előtt szeretnénk érdekességekkel, interjúkkal és izgalmas információkkal szolgálni

- hirdetés -

– fogalmazott Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, a fesztivált szervező operatív testület elnöke és Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az operatív testület tagja.

Fedezd fel a Tavaszi Fesztivál programjait a Papagenóval!

- hirdetés -

A 64 oldalas, magyar és angol nyelvű magazinnak köszönhetően a közönség idén először „végiglapozhatja a fesztivált”, és exkluzív olvasmányokkal hangolódhat a legfontosabb előadásokra, koncertekre, kiállításokra. Kihagyhatatlanírás a rendkívüli tehetségű szoprán, Kele Brigitta életútját bemutató riport, amelyből megtudhatjuk, hogyan jutott el Erdély szívéből a New York-i Metropolitan színpadáig. A fiatal operaénekesnő március 30-án, a fesztivál nyitónapján a monumentális Liszt-oratórium, a Szent Erzsébet legendája címszerepében áll színpadra.

Danyiil Trifonov: „Túl sok időt töltök gyakorlással”

A 84 éves, világhírű brit karmester, Sir Roger Norrington a magazinnak adott interjúban arról beszél, hogy milyen lesz a szívének legkedvesebb Mozart-műveket vezényelni a Felvilágosodás Korának Zenekara élén április 9-én. Megszólal a lap hasábjaina Magyarországon eddig nem játszott Hasse-operát, az Artasersét rendező Kovalik Balázs és az 50. születésnapját turnényitó dupla koncerttel ünneplő Ákos is.

Kövesd a Tavaszi Fesztivál eseményeit tematikus blogunkban!

A magazinban szó esik arról is, hogyan hasznosítjáka fiatal világsztárok – mások mellett a március 31-én fellépő, Grammy-díjas Danyiil Trifonov és az április 16-án kamarakoncerten hallható extravagáns zongorista, Yuja Wang a közösségi média adta lehetőségeket. A lap ismeretterjesztő cikket szentel a barokk zenének, s bemutatja annak kapcsán a fesztivál újdonságainak egyikét, a Zsabó Fesztivál régizenei koncertjeit, a különlegességek kedvelőinek pedig beszámol világhírű magyar művészek – Korcsolán Orsolya hegedűművész, Ittzés Gergely fuvolista és Nagy Péter zongoraművész – új projektjeiről is, amelyek szintén a Budapesti Tavaszi Fesztivál műsorát gazdagítják.

Az ingyenes magazin a fesztivál helyszínei mellett turisztikai központokban és hotelekbenis elérhető Budapest-szerte. A kulturális tavasz 2018-ban is március 30-án, a Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitónapján kezdődik, és több mint három héten át várja kihagyhatatlan programokkal a közönséget.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!