Papageno Radio

- hirdetés -

- hirdetés -

- hirdetés -

- hirdetés -

Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Ingyenes akusztikus koncertekkel jelentkezik az Akvárium Tavasz Terasz!

Ingyenes akusztikus koncertekkel jelentkezik az Akvárium Tavasz Terasz!

A szokatlanul dermesztő télutó után élénkebben csicseregnek a madarak, a nap már simogatja a bőrünket, jól esik újra kimozdulni a szabadba. Mi teheti mindezt még élvezetesebbé Budapest közepén? Ha április első heteiben az Akvárium Tavasz Terasz kora esti, ingyenes akusztikus koncertjein múlatjuk az időnket.

A cikk eredetileg a BTF
Magazinban jelent meg.

Április 1. és 22. között – húsvéthétfő kivételével mindennap – ismét szabadtéri fesztiválhelyszínné alakul az Akvárium Klub terasza. A Tavasz Teraszt Kovácsovics Fruzsina nyitja húsvétvasárnap délelőtt 11-kor gyerekeknek szóló műsorával, és a népszerű Fran Palermo gitárpop-zenekar frontembere, Henri Gonzo szólókoncertje zárja április 22-én. A kettő között

a hazai popélvonal, feltörekvő dalszerzők és egy világhírű külföldi DJ

adják össze a Budapesti Tavaszi Fesztiválon tavaly bemutatkozott terasz programját. A szupersztár DJ neve összeforrt az ibizai chill outtal és a baleári poppal. Igen, április 7-én, szombat délután bizony José Padilla nyugizenél a belvárosnak. Vasárnap délelőttönként viszont a gyerekeké lesz a terasz, 8-án 11 órától az Iszkiri Zenekar mesésíti a modern világot, 15-én a Kiskalász Zenekar mutatja be állati állatos új lemezét, 22-én pedig
a Hahó Együttes ökotudatos gyermekműsora lesz porondon.

Este hétkor mindennap élvezhetünk koncerteket, de számos alkalom lesz, amikor napi két műsorral érkezik a fesztiválhangulat. Délután öttől ők játszanak majd: NAGYEDi (5-én)
triphopos-soulos-jazzes projektje, aztán a fanyar humorú Redbreast Wilson (6-án), aki autentikusan hozza a Mississippi torkolatvidékéről származó korai delta blues stílust. A Run
Over Dogs-os Czeglédi Szabolcs (8-án) sajátokat kever feldolgozásokkal. A Koszi Janka (12-én) projekt duóra csupaszítva mutatja be komplexen popos dalait. Teddy Harpo (13-án) egyszemélyes zenekarként hegeszt össze bluest, funkot, folkot.

Fedezd fel a BTF programjait tematikus blogunkban!

A Kodachrome (14-én) duó már nevével is arra utal, hogy Paul Simon dalait interpretálja. Barkóczi Noémi (15-én) az egyik legtehetségesebb friss magyar dalszerző, de a fiatalokat képviseli még az instrumentális gitárzenét játszó Demény Gergely (20-án) és Barna Margit (21-én) dalszerző is. 22-én a Jetlag formációból is ismert Molnár Tamás zárja a délutáni műsorsávot, amelyben fellép még Ian O’Sullivan (19-én), a Pécsen élő ír orvos, akit persze a Mongooz And The Magnetből ismerhetünk. Zenekari társa, Magnus Maloy (10-én), a Pécsen élő norvég orvos már az este hét órai sávban zenél.

Beatpiknik a Tavaszi Fesztiválon

Ebben az időpontban főképp kedvelt hazai popsztárok lépnek fel, akiktől nem idegen az akusztikus szólóműsor sem: Apey (4-én), Bérczesi Robi (5-én), a Blahalouisianát képviselő Barbi & Jancsó duó (6-án), a Felső Tízezerből és a Szabó Benedek és a Galaxisokból ismert Sallai & Szabó páros (8-án), a Halott Pénz-es Járai Márk (9-én), a Szeder Duó (12-én), a Muzsik és Volkova testvérpár (15-én), a Fish! Deo Duo kétszemélyes felállása (18-án), a Mary Popkids-es Kama (19-én), Hangácsi Márton (20-án) vagy épp Frenk (21-én).

Antonia Vai (3-án) ritkábban csíphető el akusztikban, a Mörk Schpontan (11-én) nevével is jelzi az improvizációs hangulatot, A Dalt megnyerő AWS frontembere, Ersch (13-án) szólóestje pedig külön aktuális. A feltörekvő Noémo (14-én) és Szivák x Wagner (17-én) mellett még egy igazán rendhagyó műsor is várható: 16-án a Lugosi Dani & Takács Vilkó páros teljes egészében előadja a Nirvana Unplugged In New York című akusztikus lemezének anyagát.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X