Papageno Radio
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Ingyenes akusztikus koncertekkel jelentkezik az Akvárium Tavasz Terasz!

Ingyenes akusztikus koncertekkel jelentkezik az Akvárium Tavasz Terasz!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A szokatlanul dermesztő télutó után élénkebben csicseregnek a madarak, a nap már simogatja a bőrünket, jól esik újra kimozdulni a szabadba. Mi teheti mindezt még élvezetesebbé Budapest közepén? Ha április első heteiben az Akvárium Tavasz Terasz kora esti, ingyenes akusztikus koncertjein múlatjuk az időnket.

A cikk eredetileg a BTF
Magazinban jelent meg.

Április 1. és 22. között – húsvéthétfő kivételével mindennap – ismét szabadtéri fesztiválhelyszínné alakul az Akvárium Klub terasza. A Tavasz Teraszt Kovácsovics Fruzsina nyitja húsvétvasárnap délelőtt 11-kor gyerekeknek szóló műsorával, és a népszerű Fran Palermo gitárpop-zenekar frontembere, Henri Gonzo szólókoncertje zárja április 22-én. A kettő között

a hazai popélvonal, feltörekvő dalszerzők és egy világhírű külföldi DJ

adják össze a Budapesti Tavaszi Fesztiválon tavaly bemutatkozott terasz programját. A szupersztár DJ neve összeforrt az ibizai chill outtal és a baleári poppal. Igen, április 7-én, szombat délután bizony José Padilla nyugizenél a belvárosnak. Vasárnap délelőttönként viszont a gyerekeké lesz a terasz, 8-án 11 órától az Iszkiri Zenekar mesésíti a modern világot, 15-én a Kiskalász Zenekar mutatja be állati állatos új lemezét, 22-én pedig
a Hahó Együttes ökotudatos gyermekműsora lesz porondon.

Este hétkor mindennap élvezhetünk koncerteket, de számos alkalom lesz, amikor napi két műsorral érkezik a fesztiválhangulat. Délután öttől ők játszanak majd: NAGYEDi (5-én)
triphopos-soulos-jazzes projektje, aztán a fanyar humorú Redbreast Wilson (6-án), aki autentikusan hozza a Mississippi torkolatvidékéről származó korai delta blues stílust. A Run
Over Dogs-os Czeglédi Szabolcs (8-án) sajátokat kever feldolgozásokkal. A Koszi Janka (12-én) projekt duóra csupaszítva mutatja be komplexen popos dalait. Teddy Harpo (13-án) egyszemélyes zenekarként hegeszt össze bluest, funkot, folkot.

Fedezd fel a BTF programjait tematikus blogunkban!

A Kodachrome (14-én) duó már nevével is arra utal, hogy Paul Simon dalait interpretálja. Barkóczi Noémi (15-én) az egyik legtehetségesebb friss magyar dalszerző, de a fiatalokat képviseli még az instrumentális gitárzenét játszó Demény Gergely (20-án) és Barna Margit (21-én) dalszerző is. 22-én a Jetlag formációból is ismert Molnár Tamás zárja a délutáni műsorsávot, amelyben fellép még Ian O’Sullivan (19-én), a Pécsen élő ír orvos, akit persze a Mongooz And The Magnetből ismerhetünk. Zenekari társa, Magnus Maloy (10-én), a Pécsen élő norvég orvos már az este hét órai sávban zenél.

Beatpiknik a Tavaszi Fesztiválon

Ebben az időpontban főképp kedvelt hazai popsztárok lépnek fel, akiktől nem idegen az akusztikus szólóműsor sem: Apey (4-én), Bérczesi Robi (5-én), a Blahalouisianát képviselő Barbi & Jancsó duó (6-án), a Felső Tízezerből és a Szabó Benedek és a Galaxisokból ismert Sallai & Szabó páros (8-án), a Halott Pénz-es Járai Márk (9-én), a Szeder Duó (12-én), a Muzsik és Volkova testvérpár (15-én), a Fish! Deo Duo kétszemélyes felállása (18-án), a Mary Popkids-es Kama (19-én), Hangácsi Márton (20-án) vagy épp Frenk (21-én).

Antonia Vai (3-án) ritkábban csíphető el akusztikban, a Mörk Schpontan (11-én) nevével is jelzi az improvizációs hangulatot, A Dalt megnyerő AWS frontembere, Ersch (13-án) szólóestje pedig külön aktuális. A feltörekvő Noémo (14-én) és Szivák x Wagner (17-én) mellett még egy igazán rendhagyó műsor is várható: 16-án a Lugosi Dani & Takács Vilkó páros teljes egészében előadja a Nirvana Unplugged In New York című akusztikus lemezének anyagát.

Promóció

X
X