Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház Lukács Gyöngyi és Ramón Vargas önálló estjeivel érkezik a tavasz

Lukács Gyöngyi és Ramón Vargas önálló estjeivel érkezik a tavasz

Lukács Györgyi, a világhírű szoprán nagyszabású gálakoncerttel ünnepli pályafutásának 30 éves jubileumát, Ramón Vargas, a kiváló mexikói tenor pedig latin és mediterrán dalokkal lép az Erkel Színház közönsége elé.

- hirdetés -

1988 januárjában egy fiatal győri lány emlékezetes beugrása A trubadúr Leonorájaként nagy feltűnést az keltett az Erkel Színházban. Lukács Gyöngyi korai fellépése a drámai-spinto szoprán szerepkörben egy kivételes pályafutás kezdetének bizonyult: többek között a New York-i Metropolitan, a milanói Scala és a londoni Royal Opera House közönségét is meghódította. A Kossuth-díjas, érdemes művész, az Operaház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja március 12-én ismét az Erkel Színház deszkáira lép, hogy közönségével együtt itt ünnepelhesse pályafutása 30 éves jubileumát.

Álmok útján

- hirdetés -

A gálaest első felében Wagner Tannhäuser, Boito Mefistofele, Bellini Norma, Verdi A trubadúr és Az álarcosbál című operáiból hangoznak el részletek, a második részében Ponchielli Gioconda című művének keresztmetszete csendül fel. Az előadásban Fodor Bernadett és Fekete Attila, valamint a művésznő férje, Alexandru Agache és két lányuk, Sahakyan Lusine és Sahakyan Emma is közreműködik. A gálán a Magyar Állami Operaház Énekkarát és Zenekarát Dinyés Dániel vezényli majd.

Egy héttel később, március 19-én napjaink egyik sztártenorja, a mexikói Ramón Vargas adja első dalestjét az Erkel Színházban. A latinos és a mediterrán temperamentumból egyaránt merítő műsoron szerepelni fog Liszt Ferenc Petrarca-szonettek című, háromrészes lírai dalciklusa, de a 20. századi katalán zene kiemelkedő alakja, Xavier Montsalvatge főművének tekinthető Cinco canciones negras (Öt fekete dal) is elhangzik majd. Az előadás második felét az olasz zeneirodalom népszerű alakjainak – Leoncavallo, Cilea, Respighi, Mascagni, Denza, Tosti and Rossini – közkedvelt dalai színesítik. Az esten Vargast a brit Charles Spencer kíséri zongorán, aki többek között Cecilia Bartoli, Elīna Garanča, Vesselina Kasarova, Petra Lang, Jessye Norman és Ilikó Raimondi dalestjein is közreműködött korábban.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.