Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Steinway A Steinway minden modelljénél alkalmazható az új fejlesztés

A Steinway minden modelljénél alkalmazható az új fejlesztés

A Steinway & Sons olyan név, amely hagyományt, innovációt, zongorakészítésben való tökéletességet és a legmagasabb minőséget testesíti meg. A gyár legújabb fejlesztése a modern lejátszó rendszerrel rendelkező Spirio jelenleg a B-, és O-modellekben áll rendelkezésre, de lássuk, hogy milyen lehetőségek állnak még a cég és a felhasználók előtt.

- hirdetés -

A Steinway & Sons egyedi minősége, műszaki szakértelme és nem utolsó sorban a zongorák és a pianínók tervezésében és készítésében való több mint 150 éves tapasztalata a Steinway-zongoracsalád valamennyi tagjánál jelen van.  A név 1853 óta azonosságot jelent a legjobb zongorákkal. A hagyományos kézi munka magas színvonala, és a részletekre fordított alapos figyelem az összes New Yorkban vagy Hamburgban kézzel készített hangszer sajátossága. Ezek a hangszerek az egész világon a színpad díszei.

Hogyan lesz valakiből Steinway Művész?

- hirdetés -

Egy kézi készítésű Steinway gyártása 12 hónapig tart. Ha a felhasznált faanyagok szárítását, félkész termékként való pihentetését még hozzá számítjuk, három év telik el, amíg egy Steinway hangszer a New York-i vagy a hamburgi gyárból kikerül. A kézzel készített munka nagy aránya és a magas minőségű gondosan felhasznált anyagok folytán a Steinway zongorák és pianínók exkluzív hangszerek, amelyekre néha sokáig kell várni.

forrás: steinway.com

Amikor 1992-ben a Steinway & Sons által tervezett Boston zongorák és pianínók bevezetésre kerültek, egy új korszak kezdődött a cég életében. Végre olyan első osztályú minőséget képviselő zongorákat lehetett közép árkategóriában bemutatni, amik a vállalat számos szabadalma és hosszú évekre visszatekintő szakértelme alapján készültek. A széria a Steinway kutatási és fejlesztési csoportja által végzett design munka eredménye, a gyártó partnerek gondos kiválasztásával és természetesen a Steinway technikusok által végzett állandó minőségi ellenőrzés mellett. A termékpaletta 5 zongora és 3 pianínó modellt foglal magában, amelyek sok kivitelben, pl. klasszikus fényes fekete, fényes fehér vagy mahagóni színekben kaphatóak.

forrás: steinway.com

A Steinway & Sons által tervezett hangszerek családja az Essex széria 2006-os bevezetésével lett teljes. A gondosan kiválasztott anyagok feldolgozásának és a legmodernebb gyártási eljárásnak köszönhetően először készültek olyan zongorák és pianínók, amelyek sokkal vonzóbb áron nyújtanak magas szintű zenei élvezetet. Egy Essex hangszer sem kerül ki a gyárból anélkül, hogy azt egy Steinway által kijelölt technikus lelkiismeretesen ne vizsgálta volna át, biztosítva ezáltal, hogy a hangszerek a teljes megelégedésére szolgáljanak.

Farkas Gábor mutatta be Budapesten a Steinway Spiriót – Videó

A kínálat 4 zongora és 3 pianínó modellre terjed ki széles kivitel és furnér választékkal: klasszikus fekete, nemes sapeli mahagóni, különleges kewazinga bubinga és finom cseresznyefa kiviteltől kezdve a különleges stílusirányzatokig, mint pl. Empire Studio, French Provincial vagy French Studio.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.